• Kantine
  • SKNWK 1 - WIK 1
  • Italiaanse Avond

    Op 6 november organiseert WIK'57 een Italiaanse Avond

    Klik hier voor meer informatie.

  • WIK JO12
  • WIK JO7

Op deze zonnige zaterdag naar oost Kapelle om de eerste competitiewedstrijd te voetballen tegen hun vierde. Met een zeer magere selectie van 12 spelers gaat de wedstrijd van start. Wik zet gelijk druk en de scheids zei na de wedstrijd “ik dacht zozo de thuisploeg zal het nog moeilijk krijgen”. Maar in de eerste helft is niets minder waar want na vijf minuten kan een Oost-Kapelle speler de bal naast de uitkomende wik keeper Leroy Vis in het doel schieten en vijf minuten later speelt de tegenstander de Wik verdediging uit en maakt de 2-0. En als Wik dan na een overtreding in de zestien nog een penalty te verwerken krijgt is het feest rond. De opbouw bij Wik is goed ze laten achterin de bal goed rondgaan maar zodra ze rond de middellijn komen raken ze steeds de bal kwijt en moeten ze in de verdediging. Wik probeert van alles maar ze krijgen de bal niet in het doel van de tegenstander. En dan valt voor rust ook nog de 4-0, een beetje gedesillusioneerd gaan ze aan de thee.

Naar GPC Vlissingen, onderweg al een volle bak regen. Door personele problemen wordt Ian vd Wekken op het laatste moment afgestaan aan het eerste, Quinten Poelman gaat weer mee na een periode niet gevoetbald te hebben en lastminute laat ook Kees-Jan vd Wekken, terugkomend van een knieblessure, weten dat hij van de partij is, Ook sluit Davey Kooman van het derde aan.

We mogen gelukkig nog steeds voetballen!! Ondanks dat het corona virus maar roet in het eten blijft gooien, is het niet omdat er (zelfs in het betaald voetbal ) wedstrijden afgelast worden omdat er spelers ziek zijn dan wel zijn het de maatregelen van de regering om de kantines te sluiten en toeschouwers te weren uit de complexen.

Een lichtwedstrijd vanavond op Bruinisse, de door de coronaperikelen uitgestelde bekerwedstrijd inhalen tegen de Bruse Boys 4. Hilariteit is er bij de warming up als Sven Bijdevaate een trainingsbal dermate hoog wegschiet dat hij op het dak van het Bruse complex verdwijnt, natuurlijk zijn kreten als “ ga je dat heel de wedstrijd zo doen” en nog diverse andere van dezelfde strekking niet van de lucht.

De competitie begint vandaag, Wik’57 2 speelt tegen ZSC’62 3. Op een zonnige Vospit start de wedstijd en het gaat gelijk al bijna mis. Binnen een minuut schiet ZSC op de paal en kan een doelpunt op het nippertje worden voorkomen en na ongeveer 5 minuten is het ZSC die de openingsgoal maakt. Voor Wik schiet Jeffrey Herfst over en een kwartiertje later scoort de tegenstander nummer twee als Arend vd Spek onder de bal door kopt en die door de benen van keeper Joel Bottemanne in het doel verdwijnt. Aan beide zijde worden vrije trappen genomen zonder resultaat en op een voorzet van Ian van de Wekken kopt Jeffrey naast. ZSC maakt nummer drie en dan is het rust.

Webdesign Tonny