4

De laatste wedstrijd voor Wik’57 2 voor de winterstop, in Poortvliet tegen SPS 3. Deze week waren de rollen met de spelers verdeling omgedraaid  nu speelden er geen spelers van het tweede bij drie maar vijf stuks spelers van drie bij het tweede. Elmar Verhage, Jeffrey van Kooten, Davey Kooman, Niels Hendrikse en Oscar Meijer bedankt voor het meedoen vandaag. Ook was Leroy Vis vanmiddag na zes weken afwezigheid i.v.m. ziekte weer van de partij.  SPS zette aardig druk en Wik moet goed verdedigen, zelf krijgen ze een paar kansjes die niet benut worden.

3

Dan een schot van SPS, Keeper Niels Hendrikse kan het schot keren maar het wordt verder niet weggewerkt door de Wik verdediging zodat de tegenstander in de rebound makkelijk in kan tikken.  Niet veel later… een penalty tegen als Nick Dicou in de zestien een SPS speler raakt en deze tegen de grond gaat. De penalty wordt gemakkelijk genomen en de stand is 2-0.  Wat later in deze eerste helft een afstandsschot van SPS in de kruising en zo staat voor rust de stand al op 3 – 0 in het voordeel van SPS.

2

In de tweede helft is het spel van Wik aanmerkelijk beter maar zal het genoeg zijn om in ieder geval gelijk te spelen? Maar alle schoten op doel gaan naast en over, en als SPS dan weer scoort is dat wederom een domper, maar dit doelpunt wordt afgekeurd vanwege buitenspel! Dan is het Quinten Poelman  wiens schot door de keeper van de tegenstander gemist wordt en staat het 3-1. Een lange bal wordt door de SPS keeper gepakt en een vrije trap van Elmar Verhage raakt net de lat en Kees-Jan v/d Wekken schiet over. SPS beantwoordt deze aanvallen met hun vierde doelpunt.

5

Wik doet wat het kan en dit resulteert in de 4 – 2 gemaakt door Jeffrey v Kooten. Maar dan is de tijd voorbij en fluit de scheidsrechter af, voor de meeste spelers is het nu voetbalvakantie, een enkeling doet a.s. zaterdag nog met het derde mee die nog een inhaalwedstrijd moeten spelen.
Het tweede speelt voor de competitie pas weer op zaterdag 1 februari uit tegen SKNWK 3 om half 3 in Nieuwerkerk.