• Kantine
  • Bru 4 - WIK 3
  • SKNWK 1 - WIK 1
  • WIK JO7

Gisteren stond voor WIK 1 de een na laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Dit keer kwam het al gedegradeerde WFB 1 uit Ouddorp naar de Vospit. In de eerdere wedstrijd op Goerree eindigde de wedstrijd in een 1-4 overwinning voor ons. Al zegt dit niet alles, want de thuiswedstrijden gaan dit seizoen moeizamer als de uitwedstrijden.

We konden beschikken over een redelijk complete selectie en zo werd er op een warme Vospit afgetrapt. De wedstrijd ging in het begin op en neer. Vanaf WIK kant had Colin een grote kans, maar de keeper keerde zijn inzet zeer knap. Na een half uur spelen kwam WFB op voorsprong nadat WIK verdedigend niet goed georganiseerd stond. De spits van WFB kon eenvoudig 1 op 1 afronden. 5 minuten later ontstond een vergelijkbare situatie en kon WFB de marge verdubbelen. Net voor rust werd het leed nog groter toen WIK niet fel was en een voorzet uiteindelijk door Harmen achter z’n eigen keeper werd gewerkt. Extra zuur was dat WIK vlak voorgaand hieraan een levensgrote kans op de aansluitingstreffer had laten liggen.

In de 2de helft was het een stuk matter dan in de eerste helft en WIK kon in de persoon van Lorenzo grotere schade voorkomen. Hij kon tot 2 maal toe met een sterk optreden voorkomen dat de schade groter werd. Halverwege de 2de helft leek WIK te scoren, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af wegens buitenspel. In het restant van de wedstrijd kreeg WIK nog wel kleine mogelijkheden, maar het leidde tot niets, mede doordat de keeper van WFB steeds een sta in de weg was.

Al met al een zeer teleurstellend resultaat en de kansen op een periodetitel zijn hiermee verkeken. Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen waarin Duiveland 1 speelt voor het kampioenschap op het eigen Oostersportpark.

Gisteren stond voor WIK 1 de wedstrijd op het programma tegen het als laatst genoteerde FIOS 1 uit Achthuizen. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen won WIK ter nauwer noot met 4-5. Vandaag kon WIK uit een selectie beschikken waar de opmerkelijkste afwezigen Koen, Remco en Harmen waren wegens vakantie. Hiervoor schoven Lennard en Dylan door van het 2de en Jochem mocht deze week z’n minuten maken in het 2de.

20240302 161410

Na de belangrijke overwinning van afgelopen week tegen Herkingen stond gisteren tegen Colijnsplaatse Boys 1 een tegenstander op het programma waar van gewonnen moest worden. In de thuiswedstrijd bleef het voor de mannen van Steven Seedo helaas bij een gelijkspel en dat zouden wel eens dure punten kunnen zijn. In tegenstelling tot vorige week was de selectie deze week ruim, met name door de van vakantie teruggekeerde Jeroen, Dennis en Derk. Dit normale basis drietal begon de wedstrijd wel op de bank.

Vandaag stond een zeer belangrijke wedstrijd op het programma voor ons eerste elftal. Een moeilijke uitwedstrijd bij het Herkingen 1 van oud-WIK trainer Wouter Zwakhalen. In voorgaande wedstrijden is Herkingen altijd een zware tegenstander gebleken. Vandaag leek het op papier sowieso lastig te worden aangezien een groot aantal afwezigen. Onze topscorer Colin en ook Bart zijn een weekend weg. Derk, Dennis en Jeroen zijn op een langere vakantie en binnen de overgebleven spelers waren er ook de nodige pijntjes. Hierdoor hadden we een debutant aan de kant van WIK met Dylan Kooman, welke ook gelijk in de basis mocht beginnen.

Webdesign Tonny