Gisteren stond voor WIK 1 de een na laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Dit keer kwam het al gedegradeerde WFB 1 uit Ouddorp naar de Vospit. In de eerdere wedstrijd op Goerree eindigde de wedstrijd in een 1-4 overwinning voor ons. Al zegt dit niet alles, want de thuiswedstrijden gaan dit seizoen moeizamer als de uitwedstrijden.

We konden beschikken over een redelijk complete selectie en zo werd er op een warme Vospit afgetrapt. De wedstrijd ging in het begin op en neer. Vanaf WIK kant had Colin een grote kans, maar de keeper keerde zijn inzet zeer knap. Na een half uur spelen kwam WFB op voorsprong nadat WIK verdedigend niet goed georganiseerd stond. De spits van WFB kon eenvoudig 1 op 1 afronden. 5 minuten later ontstond een vergelijkbare situatie en kon WFB de marge verdubbelen. Net voor rust werd het leed nog groter toen WIK niet fel was en een voorzet uiteindelijk door Harmen achter z’n eigen keeper werd gewerkt. Extra zuur was dat WIK vlak voorgaand hieraan een levensgrote kans op de aansluitingstreffer had laten liggen.

In de 2de helft was het een stuk matter dan in de eerste helft en WIK kon in de persoon van Lorenzo grotere schade voorkomen. Hij kon tot 2 maal toe met een sterk optreden voorkomen dat de schade groter werd. Halverwege de 2de helft leek WIK te scoren, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af wegens buitenspel. In het restant van de wedstrijd kreeg WIK nog wel kleine mogelijkheden, maar het leidde tot niets, mede doordat de keeper van WFB steeds een sta in de weg was.

Al met al een zeer teleurstellend resultaat en de kansen op een periodetitel zijn hiermee verkeken. Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen waarin Duiveland 1 speelt voor het kampioenschap op het eigen Oostersportpark.