Afgelopen zaterdag moest onze hoofdmacht voor de laatste competitiewedstrijd naar het Oostersportpark te Oosterland afreizen om daar te spelen tegen Duiveland 1. Voor Duiveland 1 was dit een hele belangrijke wedstrijd, want bij geen winst van concurrent SKNWK 1 op Brouwershaven 1 maakte Duiveland nog kans op het kampioenschap. Door de waardeloze wedstrijd van vorige week tegen WFB

WIK begon sterk en fel aan de wedstrijd, maar toch was het de thuisploeg welke door een slordigheid achterin op een 1-0 voorsprong kwam. Doordat het op Brouwerhaven nog 0-0 was betekende dit dat Duiveland virtueel kampioen zou zijn. Niet veel later was het Frank den Boer die een opgelegde kopkans kreeg, maar hij mistte de bal. Deze zelfde Frank was het wel welke in de 40ste minuut met een goede actie zijn tegenstander passeerde en hierna de bal gunde aan z’n broertje Nick, welke goed afdrukte, 1-1. Hierdoor was het kampioenschap virtueel weer in handen van SKNWK.

In de 2de helft ging Duiveland meer nadruk op de aanval leggen en werd veelvuldig de lange bal gehanteerd. Rond de 60ste minuut kreeg de spits van Duiveland een levensgrootte kans, echter keerde onze Lorenzo met een geweldige reflex zijn inzet. Rond de 75ste minuut had WIK een mooie aanval welke goed werd afgerond door Colin, echter de grensrechter vlagde voor buitenspel en de leidsman ging hierin mee. Niet veel later dacht Duiveland op voorsprong te komen toen Lorenzo een bal los liet, maar de bal kwam niet in de buurt van de doellijn en de bank van Duiveland had hiermee de lachers op z’n hand. Een paar minuten later passeerde de bal wel de doellijn van WIK en dacht Duiveland weer op voorsprong te komen echter was de bal al achter geweest, weer een hoop teleurstelling op de Oosterlandse gezichten. Tegelijkertijd kwam het bericht binnen dat Nieuwerkerk op voorsprong was gekomen en waren de titelkansen voor Duiveland eigenlijk verkeken.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 1-1 en een goed resultaat en wedstrijd van WIK zijde. Dit betekent dat WIK een heel seizoen ongeslagen is geweest is in uitwedstrijd, wat een knappe prestatie is. Handhaving was al enige weken een feit, maar het is erg jammer dat nacompetitie niet is behaald. Al met al gemengde gevoelens. Na terugkeer werd de laatste wedstrijd nog afgesloten met een barbecue in de kantine.