Er staat een straffe koude wind schuin over het veld op het oostersportpark in Oosterland. Wik’57 2 voetbalt vanmiddag tegen het derde van SV Duiveland. Zij staan op doelsaldo één plaatsje in de poule boven de mannen uit Kerkwerve. De wedstrijd start mooi op tijd o.l.v. scheidsrechter Martin Capelle. Duiveland toont zich in de eerste helft van de wedstrijd de bovenliggende partij, en dit resulteert binnen de drie minuten in de 1-0. Na de aftrap zijn ze snel weer bij het Wik doel maar nu kan keeper Joel Bottemanne het schot stoppen. Wat later krijgt Wik een vrije trap maar deze wordt door Duiveland keeper Jordy de Jonge gestopt.

De volgende aanvallen worden door de Wik verdediging weg verdedigd en de daaropvolgende aanval van Wik strand wederom bij de Duiveland keep. Dan Duiveland weer, in eerste instantie weet Jari de Vlieger het schot tot hoekschop te verwerken maar als deze genomen wordt gaat de bal als laatste via zijn hoofd in de touwen, stand 2-0. Wik kan dan Duiveland enige tijd op hun eigen helft vastzetten, Arne Ganzeman schiet van afstand naast. Toch komt de tegenstander weer terug, ze schieten eerst op de paal en maken niet veel later de 3-0. Dan een goede aanval van de Kerkwervse mannen, Tim van Beveren legt voor en Jeffrey Herfst zet de 3-1 op zijn naam. De rest van deze helft laat veel voetbal zien maar de ruststand blijft 3-1.

In de tweede helft komen beide teams af en toe goed weg. Wik presteert het om zelfs drie hoekschoppen op rij te mogen nemen. Duiveland maakt de 4-1 en na enkele gemiste kansen maakt Jeffrey de 4-2 na een goed genomen hoekschop van Martijn Padmos, kan Wik nog terug komen?? Dat wordt lastig want Oosterland maakt ook nog de 5-2 . Wik kan nog wel diverse keren voor het Duivelandse doel komen evenals de tegenstander bij Wik maar doelpunten vallen er niet meer. Dan wordt er afgefloten. De drie punten blijven bij de thuisploeg. Ondanks het verlies is de coach van Wik niet ontevreden, regelmatig lieten de mannen goed voetbal zien en werd er onderling positiever gecoacht.

Volgende week krijgt Wik de nummer één uit de poule Vosmeer 1 op bezoek in Kerkwerve, de wedstrijd start om kwart voor 1.