Op deze zonnige zaterdag naar oost Kapelle om de eerste competitiewedstrijd te voetballen tegen hun vierde. Met een zeer magere selectie van 12 spelers gaat de wedstrijd van start. Wik zet gelijk druk en de scheids zei na de wedstrijd “ik dacht zozo de thuisploeg zal het nog moeilijk krijgen”. Maar in de eerste helft is niets minder waar want na vijf minuten kan een Oost-Kapelle speler de bal naast de uitkomende wik keeper Leroy Vis in het doel schieten en vijf minuten later speelt de tegenstander de Wik verdediging uit en maakt de 2-0. En als Wik dan na een overtreding in de zestien nog een penalty te verwerken krijgt is het feest rond. De opbouw bij Wik is goed ze laten achterin de bal goed rondgaan maar zodra ze rond de middellijn komen raken ze steeds de bal kwijt en moeten ze in de verdediging. Wik probeert van alles maar ze krijgen de bal niet in het doel van de tegenstander. En dan valt voor rust ook nog de 4-0, een beetje gedesillusioneerd gaan ze aan de thee.

In de rust is het Bjorn Pinto die als de captain van vandaag duidelijk aangeeft hoe de zaken er in de eerste helft voorstonden en wat er aangepast moet worden.

Na rust, het praatje in de rust heeft geholpen het voetballen gaat steeds beter, Wik voetbalt nu meer op de helft van de tegenstander, echter het scoren blijft lastig. Oost Kapelle laat zich intussen ook niet kennen en Arne Ganzeman , Ruben Dalebout , Kees Jan vd Wekken en keep Leroy kunnen een paar keer maar ternauwernood voorkomen dat er wordt gescoord. Dan een mooie opbouw van Wik maar het schot van Jasper van Sinderen op de voorzet van Arne Schults wordt door de keeper van de tegenstander gestopt. Ook een schot van Jordi vd Wekken heeft dezelfde afloop. Dan loopt Kees-Jan plots vrij net buiten de zestien meter, hij krijgt de bal prima toegespeeld en haalt uit.. 4-1 de eer is in ieder gevel gered. Niet veel later kan een lange speler van de tegenstander de bal oppikken en alleen op het doel afgaan Leroy komt op aangeven van Arne G uit en de speler met de bal aarzelt, dit had hij niet moeten doen want zo kan Leroy de bal mooi wegwerken. Pfoeh.. daar kreeg Wik het toch nog even benauwd. De wedstrijd wordt uiteindelijk door de scheids afgefloten. Dus.. verloren, maar Wik 2 zou Wik 2 niet zijn als het na de wedstrijd onder het genot van een drankje toch nog gezellig wordt.
Volgende week komt ’s Heer Arendskerke 3 naar de Vospit voor wedstrijd twee .