• WIK JO7
  • SKNWK 1 - WIK 1
  • Kantine
  • Bru 4 - WIK 3

Gisteren stond voor WIK 1 de wedstrijd tegen Hansweertse Boys 1 op het programma. Na het goede resultaat vorige week tegen Rillandia was dit tevens een 6 puntenwedstrijd. Helaas moest WIK genoegen nemen met een flinke lijst afwezigen. Jeroen, Nino, Nick en Harmen waren allemaal om verscheidende redenen niet wedstrijdfit, maar op korte termijn lijken zij weer wel wedstrijdfit. Daarentegen stond de terugkeer van Willem Plaizier die dan ook gelijk in de basis startte.

WIK was gelijk voetballend de bovenliggende partij op een erg hobbelig veld en na een goede 10 minuten spelen kwam WIK ook terecht op 1-0. Frank den Boer speelde Colin van Wanrooij goed vrij, welke de keeper passeerde en voor een leeg goal niet faalde. In het de rest van de 1ste helft was het te danken aan de keeper van Hansweert dat WIK de voorsprong niet kon uitbreiden tot de blessuretijd van de 1ste helft. De keeper kon een WIK corner niet vangen en uit de rebound kon WIK Camiel vrij inschieten, maar deze bal werd geblokt. Colin was er hierna als de kippen bij om z’n 2de op het spreekwoordelijke scorebord te zetten. Hierna gingen we gelijk rusten.

In de 2de helft zag de 50 man publiek een gelijk wedstrijdbeeld en WIK breidde dan na een kwartier spelen terecht de voorsprong uit naar 3-0. Deze keer was het Remco Theunisse die een terechte penalty subliem afrondde. In het restant van de wedstrijd kreeg WIK nog grote kansen via onder andere de ingevallen Stefan Heeg en Camiel Kleppe, maar het bleek dat Remco de eindstand op het bord had gezet. Hansweert was nog een paar keer gevaarlijk met een lange bal en uit vrije trappen, maar al deze ballen werden door Lorenzo goed verwerkt.

Zo eindigde de wedstrijd in de 2de overwinning op rij en hiermee steeg WIK maar liefst naar de 5de plaats op de ranglijst. Het is fijn om te zien dat WIK 1 zich nu bevind op een plaats waar het ook minimaal hoort naar de kwaliteiten van de selectie. Volgende week komt nummer 4 Smerdiek op bezoek op de Vospit en in deze wedstrijd kan WIK de 4de plaats overnemen. Conclusie van gisteren is dat WIK terecht heeft gewonnen en het resultaat goed was. Echter ondanks het slechte veld moet het veldspel nog veel beter en moet men zich beter aan de gemaakte afspraken houden.