Vandaag een uitwedstrijd voor de dames in Halsteren bij VVC. Na het sterke einde van de eerste seizoenshelft is het eindelijk weer tijd om te voetballen na de winter/coronabreak. VVC won de vorige ontmoeting met 0-11 op Sportpark Onder de Molen, dus het belooft een pittige middag te worden in Halsteren.

Echter was het VVC dat nog stond te slapen en Brouw scherp begon. Khelsey van Geel speelde de bal diep achter de verdediging, waarna Dagmar van Beveren koel bleef in de 1 op 1 situatie: 0-1. Misschien wel de snelste goal van de competitie, want er stonden slechts 40 seconden op de klok! Hierna was het VVC die de aanval zocht, maar telkens stuitte op het verdedigende blok én doelvrouw Marjolein van der Male. Na een counter van Brouw na 35 minuten kwam Dagmar van Beveren na een slalom bij de achterlijn en gaf voor. Met een uiterst nauwkeurig lobje kreeg Lieke van Oosterhout de bal achter de doelvrouw van VVC: 0-2. Haar eerste doelpunt OOIT én wat voor eentje! VVC had hierna de draad echt opgepakt en was veel in de aanval en na een foutje in de opbouw scoorde VVC na een goed uitgespeelde aanval de aansluitingstreffer: 1-2.  Na de rust was het vooral VVC die de aanval zocht en verschillende keren goed voor de goal kwam, maar telkens in de afwerking ging het fout. Marjolein van der Male verrichtten verschillende uitstekende reddingen, maar ook het verdedigende blok van Thalina Oostvogels, Lyanne van Tol, Sanne van den Hoek en Anouk Matena ruimde veel op. Het middenveld bestaande uit Demi Klink, Sam Reidel en Lucy Schults zorgde ook voor veel defensief werk in deze tweede helft en soms was er een uitbraak mogelijk via Sanne Kostense of Laura Schiettekatte. Echter was het weer spits Dagmar van Beveren die na een inspeelpas van Sanne Kostense goed wegdraaide in de 90e minuut en kalm bleef. Dit leverde de eindstand van 1-3 op.

Een super resultaat van de dames, die door de drie punten van vandaag stijgen naar de 5de of 6de plaats (afhankelijk van resultaat van anderen). Om daar aan toe te voegen: VVC had alles nog gewonnen en laat nu haar eerste punten liggen door het verlies tegen onze dames. De punten gaan in de tas mee naar huis. Op naar volgende week, dan komt het eveneens ongeslagen Steenbergen VR1 op bezoek. Voor nu is het vooral terugkijken op een geweldige middag in Halsteren!