• Kantine
  • SKNWK 1 - WIK 1
  • WIK JO7
  • WIK JO12

IMG 9945

Dinsdag 27 april was het eindelijk zover, na tijden weer eens een activiteit op de Vospit! Een aantal weken geleden kregen wij bericht van de KNVB dat het voor verenigingen mogelijk was om een Oranjefestival te organiseren voor de jeugd. Het leuke van dit Oranjefestival was, dat alle jeugd mee mocht doen en dus niet alleen onze eigen leden. Vol enthousiasme zijn we aan de slag gegaan om het Oranjefestival te organiseren. Door middel van verschillende oproepen op sociale media, de website en in de nieuwsbrief van basisschool de Morgenster hoopten we zoveel mogelijk kinderen te bereiken.

IMG 9640

Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zover, de dag van het Oranjefestival was aangebroken. Maar liefst 55 kinderen in de leeftijd van 4 tot 15 jaar kwamen vol enthousiasme naar de Vospit om een ochtend lang allemaal verschillende voetbalspelletjes te doen. De 55 kinderen waren onderverdeeld in 6 teams. De 6 teams die deze ochtend schitterden op de Vospit waren: de jonge Oranje talenten, de Oranje schoentjes, de Oranje boys, de Oranje knallers, de Oranje toppers en de Oranje schutters. Het Oranjefestival bestond uit 6 spellen, elk team deed elk spel een kwartier lang. Tijdens de spellen hadden de kinderen ook echte Nederlands elftal Oranjehesjes aan met de namen van Nederlandse topspelers erop. De teams leerden tijdens de spellen dribbelen als Georginio, mikken als Daniëlle, passen als Jacky, scoren als Vivianne, spelen als Frenkie en schieten als Memphis. Aan het einde van de ochtend waren er dus 55 nieuwe topspelers te zien op de Vospit!

IMG 9705

Van al dat sporten krijg je natuurlijk ook honger en dorst, maar daar was over nagedacht! Nadat elk team drie spellen gedaan had was er een pauze waarin alle kinderen een pakje drinken en een oranje donut kregen. Vol energie konden de kinderen daarna weer door met de rest van de spellen. Aan het einde van de ochtend was er voor iedereen nog een ijsje, een echt rood-wit-blauwe raketje, dat paste dus helemaal bij het thema. Daarnaast was er voor elk kind nog een diploma van de KNVB. Toen er aan de kinderen werd gevraagd of zij een leuke ochtend hadden gehad schreeuwden zij volmondig ja: een geslaagd Oranjefestival dus!

IMG 9902

Iedereen bedankt voor het doen slagen van deze ochtend!

Klik hier om naar de foto's in de fotogalerij te gaan

Webdesign Tonny