• WIK JO7
  • Kantine
  • SKNWK 1 - WIK 1
  • Bru 4 - WIK 3

Op 8 oktober wordt er op veel voetbalvelden in Zeeland door diverse A-, B- en C-junioren met een regenboogbal gespeeld. Op de bal staat de slogan ‘Homo? Dat maakt geen bal uit!’ Meer dan 150 van deze ballen zijn door Zeeland verspreid om aandacht te vragen voor (seksuele) diversiteit in de sport. Want iedereen moet toch, ook op het voetbalveld, zichzelf kunnen zijn?

Onze club WIK'57 vindt het belangrijk dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn op het sportveld. Afkomst, religie én seksuele voorkeur mogen niet uitmaken in de omgang met elkaar. Wij zetten ons ervoor in om de acceptatie van seksuele diversiteit onder jongeren op het voetbalveld te vergroten. Want of je nu op jongens of op meisjes valt, je moet er gewoon voor uit kunnen komen en jezelf kunnen zijn. Iedereen moet met respect met elkaar omgaan!

Op deze dag zal tijdens de wedstrijd WIK'57 JO17-1 tegen Colijnsplaatse Boys JO17-1 gespeeld worden met Regenboogballen. De aftrap zal plaatsvinden om 12:45 uur en deze wedstrijd zal in het teken staan van de strijd tegen discriminatie.

Achtergrondinformatie
De regenboog wordt gebruikt als symbool voor diversiteit en homoacceptatie. De ‘voetballen met regenboogballen’ dag wordt georganiseerd door Anti Discriminatie Bureau Zeeland in samenwerking met het LHBT Netwerk Zeeland, Sense Zeeland, Sport Zeeland en Alliantie Gelijkspelen. Acceptatie voor homoseksualiteit (in de sport) blijft namelijk een belangrijk aandachtspunt.

Regenboogballen

Webdesign Tonny