Gisteren stond de uitwedstrijd op het programma op Stad. Oftewel tegen SNS 1 in Stad aan ’t Haringvliet. Voor WIK was dit een weerzien met onze ex. Trainer Richard de Moedt. Helaas moesten we afreizen zonder de zieke Nick den Boer naar het land van de Hoage Boamen.

In het begin van de wedstrijd had WIK het moeilijk tegen een tegenstander die hoog druk kwam zetten en veel energie in de wedstrijd legde. Na een goed kwartier spelen werd onze spits Frank vrij gespeeld en kreeg deze een levensgrote kans. Echter raakte hij de bal half en kon de keeper van SNS de inzet daardoor keren. Niet veel later was er weer een mogelijkheid, maar de inzet faalde en uit de scrimmage die hierop volgde ook niet veel. Halverwege de eerste helft kreeg SNS een corner aan de rechtse kant van het veld. De bal werd voor geslingerd echter bij het inlopen kwam Remon in botsing met de spits van SNS. De scheidsrechter vond hier een penalty in, SNS maakte geen fout en kwam van 11 meter op voorsprong.

In het restant van de eerste helft had WIK veelvuldig de bal, maar helaas kon het niet tot grote kansen komen. In de rust kwam Koen v/d Berge het veld in voor Remon. Koen kon helaas niet in de basis starten nadat hij een gehele week ziek geweest was. In de 2de helft was het WIK wederom dat de bal had, maar lastig tot aanvallen kon komen. Frank kreeg een mogelijkheid, maar helaas zijn inzet mistte precisie. Rond de 60ste minuut werd er bij een lange bal een lichte overtreding gemaakt op Colin.

Koen ging achter de bal staan en aan WIK kant hielden we onze adem al in. Hij krulde de bal perfect hard in de rechterbovenhoek ver buiten het bereik van de Stadse keeper. Hiermee kwam de stand op 1-1, maar WIK wilde meer. In het restant van de 2de helft had WIK overmacht en controle, maar helaas kwam het niet tot grote kansen. In het laatst van de wedstrijd kreeg Colin nog een schietkans uit een corner, maar de bal ging helaas hoog over. Hierop eindigde de wedstrijd in 1-1 en hiermee blijft de stand redelijk hoe het was en blijven de ploegen dicht bij elkaar staan. Ex. WIK trainer Richard de Moedt was erg gelukkig met het gelijkspel en het voelde als de winst van 1 punt.

Na nog een kleine consumptie in de kantine van den Berg reisde de selectie teleurgesteld huiswaarts, waar het feest van WIK 2 na de overwinning op FC de Westhoek 3 nog gaande was. Van de week weer scherp trainen, want volgende week staat de derby tegen de Benekluvers bij ons op de Vospit op het programma!