Voor WIK 1 stond het 2de weerzien met oud trainer Wouter Zwackhalen op het programma. De uitwedstrijd in Herkingen werd eerder dit seizoen kansloos verloren met 4-1 na een vroege rode kaart voor onze aanvoerder Rick. Er was voor de wedstrijd van vandaag een flink lijstje afwezigen, Camiel, Ian en Lorenzo zijn geblesseerd, Koen en Jochem waren door vakantie verhinderd. In een iets aangepaste opstelling werd begonnen aan de wedstrijd.

De eerste helft was erg slordig en verre van goed. Enigszins terecht kwam Herkingen op 0-1 voorsprong nadat de laatste man van Herkingen een vrije trap van de rechterkant van het veld bij de 2de pal kon inschieten. In de rust werd Rick vervangen voor Stefan, omdat Rick te veel last had van een in de eerste helft opgelopen blessure.

In de 2de helft zagen we een heel ander WIK. Er werd met vertrouwen, inzet en bravoure gespeeld zoals het hoort. WIK was heer en meester en hieruit volgden enkele kansen. Frank den Boer dacht halverwege de 2de helft de gelijkmaker te scoren, echter werd hij zeer discutabel afgevlagd voor buitenspel. WIK ging steeds meer naar voren spelen, omdat de goal niet wilde vallen. Uit een counter kon Herkingen daardoor de voorsprong vergroten. Hierna was de wedstrijd gespeeld en kreeg Herkingen nog een kans op de 0-3, maar dat leed bleef WIK gelukkig bespaard.

Al met al een erg jammer resultaat, want er had meer in gezeten. Volgende week staat er een kraker op het programma voor WIK 1, de uitwedstrijd tegen Brouwershaven 1!