• WIK JO12
  • WIK JO7
  • Kantine
  • SKNWK 1 - WIK 1

Tringelingeling, tringelingeling… ineens ging daar de telefoon van de evenementencommissie van WIK. Een Spaans telefoonnummer, wie kon dat nou zijn? De dames van de evenementencommissie namen op en hoorden ineens een zeer bekende stem, namelijk de stem van Sinterklaas! Hij wilde de evenementencommissie spreken want hij wilde het hebben over de intocht in Kerkwerve. Helaas moet de Sint dit jaar zoveel mogelijk in zijn pietenhuis blijven en een intocht in Kerkwerve was dan ook echt niet mogelijk. De Sint wilde echter niet dat de kinderen van Kerkwerve vergeten zouden worden en daarom had hij de hulp van de dames van de evenementencommissie nodig. Zij zouden de cadeaus van de Sint kunnen bezorgen bij de kinderen. De dames vonden dit wel een goed idee. En zo begonnen de Sint en de evenementencommissie met plannen maken.

IMG 20201125 WA0003

De eerste vraag was, hoe weet de Sint wat alle kinderen willen hebben? De Sint besloot dat iedereen zijn of haar verlanglijstje bij Monique in de bus mocht doen en dat zij de verlanglijstjes naar de Sint zou sturen. Toen Sint alle lijstjes ontvangen had was hij heel blij, hij zag dat er maar liefst 71 kinderen in Kerkwerve hun lijstje hadden ingeleverd. Sint zette zijn pieten aan het werk en zij zorgden ervoor dat alle cadeautjes ingepakt werden. Maar hoe kon de Sint nou aan alle kinderen laten weten wanneer de cadeautjes bezorgd werden? Hier had hij een hele goede oplossing voor gevonden. Sint zette camerapiet aan het werk en liet hem een filmpje opnemen van de Sint. In het filmpje vertelde de Sint aan de kinderen dat hij dit jaar helaas niet naar Kerkwerve kon komen, maar dat de dames van de evenementencommissie de cadeautjes op woensdagmiddag 25 november zouden bezorgen. De Sint vertelde dat hij hoopt volgend jaar weer wel naar Kerkwerve te kunnen komen, maar dat hij nu zeker wilde weten dat de kinderen uit Kerkwerve niet werden vergeten. Het filmpje werd door de Sint naar alle kinderen verstuurd. En wat kreeg de Sint een leuke reacties op het filmpje! Een voorbeeld van zo’n leuke reactie is de volgende:

Dag lieve Sint,

Oh wat blij is mijn kind.

Van dit berichtje krijgen wij een blij gezichtje.

Wij willen ook graag al uw hulppieten bedanken.

Waardoor de kinderen niet hoeven te janken.

We zien uit naar woensdag,

Dat zal weer brengen een grote lach.

Hartelijke groeten van mij,

Bent u nu ook blij?

IMG 20201125 WA0004

Sint was blij dat alle kinderen het filmpje goed ontvangen had en hij vond het fijn dat alles geregeld was. Ineens ging de Sint ook denken aan de ouderen van Kerkwerve. Normaal ziet hij altijd wat ouderen staan bij zijn aankomst in het dorp, maar dit jaar zal er geen intocht zijn dus zal hij de ouderen ook niet zien. Toch wilde de Sint zeker weten dat de ouderen in het dorp ook niet werden vergeten. De Sint dacht in deze rare en onzekere tijden zitten de ouderen veel binnen en zien zij niet veel mensen. Hij wilde de oudere mensen toch een beetje opvrolijken en daarom besloot hij nog een keer te bellen met de evenementencommissie.  Tringelingeling, tringelingeling… daar ging de telefoon weer. De Sint vroeg of de dames van de evenementencommissie ook bij de ouderen wat zouden willen bezorgen. Natuurlijk wilden de dames dat. De Sint was blij en in het pietenhuis werden allemaal lekkere chocoladeletters gemaakt voor de 174 ouderen.

IMG 20201125 WA0002

Woensdag 25 november was dan eindelijk de dag. De evenementencommissie had alle cadeaus en al het lekkers ontvangen van de Sint en zijn pieten en was klaar om te gaan bezorgen. Marjolein en Lianne gingen er met de auto voor zorgen dat alle kinderen en ouderen in het buitengebied de cadeautjes en het lekkers kregen. Monique en Mariëtte gingen met een kruiwagen vol chocoladeletters en een kruiwagen vol cadeaus en snoepgoed het dorp in om te zorgen dat alle kinderen en ouderen in het dorp de cadeaus en het lekkers kregen. Om ervoor te zorgen dat iedereen hoorde dat Monique en Mariëtte eraan kwamen met de cadeaus hadden zij ook een gezellig sinterklaasmuziekje bij.

IMG 20201125 WA0007

Het bezorgen van de cadeaus en het lekkers was een groot succes. De kinderen kregen allemaal een cadeau en een zakje chocolademunten en kruidnoten. De ouderen kregen allemaal een chocoladeletter met het volgende gedicht:

IMG 20201125 WA0006

De reacties die de evenementencommissie kreeg waren heel leuk. Er werden foto’s doorgestuurd door ouders en de evenementencommissie heeft zelf ook een aantal foto’s gemaakt die worden doorgestuurd naar de Sint. Ook de ouderen waren heel erg blij met de verrassing en het lekkers. De Sint is erg blij dat er zoveel enthousiaste reacties waren. Helaas kon de intocht dit jaar dus niet doorgaan, maar de Sint en zijn pieten vinden het fijn dat de kinderen van Kerkwerve toch hun cadeautjes hebben ontvangen en dat de ouderen ook niet zijn vergeten. Sint en WIK waren blij dat de Gemeente Schouwen-Duiveland ook dit jaar weer voor financiële ondersteuning zorgde. Volgend jaar hopen de Sint en zijn pieten weer naar Kerkwerve te komen en hopen zij iedereen weer te zien!

IMG 20201125 WA0005

Webdesign Tonny