• Bru 4 - WIK 3
  • Kantine
  • WIK JO7
  • SKNWK 1 - WIK 1

7

Afgelopen vrijdagavond was de 10de WIK voetbalquiz een feit. Onder leiding van presentatoren Theo Wittenberg en Bart Boot namen 22 Zeeuwse voetbalduo’s het tegen elkaar op. De spanning was om te snijden en de 75 gestelde vragen waren van een aardig niveau.

 

6
Een kleine greep uit de vragen.
- Welke invaller scoorde de 0-3 tegen Panathinaikos - Ajax op 17-4-1996?
- Wat waren de landen waar tegen de Oranje Vrouwen het opnamen op het WK 2018?
- Noem 3 voetballers uit de eredivisie met de initialen J.C.?
- Noem 3 internationals waarvan de achternaam begint met een Z en meer dan 10 interlands voor Oranje?
- Hoe heet het stadion van FC Emmen?

2
Na het nakijken van de vakkundige jury, maakte hoofd jury Marcel Passenier de uitslag bekend. Uiteindelijk bleken Elmar Verhage en Freek Torensma er bovenuit te steken en de winnaar te zijn met 116 punten. Zij werden gevolgd door Marco Groenveld en Peter Godrie en daarna het duo Martijn van Grunsven en Alexander van Keulen.


Echter omdat een jubileum niet voorbij gaat zonder een speciale actie was er nog een volgende finale ronde. De beste 11 koppels gingen strijden voor een verzorgde reis naar de Bundesliga topper Schalke’04 – Red Bull Leipzig op 22 februari 2020. Deze werd mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsors, waarvoor dank.

De eerste vraag was als volgt:
- Wie was de aanvoerder van Oranje in de WK finale van 2010?
Hierna viel er 1 koppel af.
- Wat was de uitslag van Nederland – Cyprus voor de kwalificatie van EK1988?
Hierna vielen er 7 koppels af en ging het nog tussen 3 koppels en ging het erom wie het dichts bij het antwoord van de volgende vraag zat.
- Hoeveel doelpunten hebben Bart Boot en Theo Wittenberg samen gescoord in een 1ste elftal?

Uiteindelijk bleken Arjen Berrevoets en Elmar de Kok het dichtstbij het goede antwoord van 109 doelpunten te zitten. Zij gaan op 22 februari naar Duitsland!

1

Aansluitend gaf Bart Boot aan dat het voor hem de laatste keer in de organisatie was. Hierop werd hij natuurlijk nog in het zonnetje gezet door het bestuur van WIK’57. Hierna was er ruimte om nog even gezellig na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

5

Webdesign Tonny