Afgelopen zaterdag stond de altijd lastige uitwedstrijd tegen Stavenisse op het programma. Ik noem dit bewust een altijd lastige uitwedstrijd, aangezien de laatste keer dat er punten gepakt werden tegen Stavenisse, lang geleden is. Om precies te zijn, was dit in het seizoen 2008/2009, toen er een 0-3 eindstand op het scorebord stond door doelpunten van Theo Wittenberg (2x) en Bart Boot. Laatstgenoemde stond tot vrijdagavond op de spelerslijst, maar door de geboorte van zoon Lars op vrijdagavond, was Bart logischer wijs niet aanwezig zaterdag.  Nogmaals gefeliciteerd met dit nieuwe WIK talent. Met de duidelijke woorden: Niets minder dan 3 punten terug in de tas richting de Vospit, werden we door Bart richting Stavenisse gestuurd.

Stavenisse 1 WIK 1

Het vertrek richting Stavenisse, was met een vrij complete selectie. Afwezig was Jeffrey van Kooten, die weer een tropische reis aan het afleggen is. Vlagger was vandaag Elmar Verhage, normaal gesproken fel coachend, vandaag fel vlagger. Coach Jos benadrukte in de kleedkamer nogmaals de belangrijke wedstrijd, aangezien Stavenisse met 19 punten, tegenover 14 punten voor WIK, boven ons in de ranglijst staat. Als we de winst konden halen, zou dit gat verkleind worden naar 2 punten, wat alles weer wat dichter bij elkaar brengt. Aangezien Stavenisse 2x achter elkaar verloren had en dus niet in goeden doen, lag er een kans voor ons om de winst mee naar huis te nemen.

In de eerste helft lieten we zien dat het met niets minder dan 3 punten terug wilde keren richting Kerkwerve. Er werden geen kansen weggegeven en bij het doel van Stavenisse waren er voor ons wel de kansen om te scoren. Zo was Camiel met een lob over de keeper dicht bij een doelpunt, maar ging de bal naast. Even later was het Dickenson die aan de rechter kant goed door ging op het doel af en de bal afspeelde naar Camiel, die hem makkelijk binnen kon tikken. Echter werd dit doelpunt afgekeurd doordat de vlagger van Stavenisse buitenspel had gezien. 0-0 dus. WIK bleef aanvallen en creëerde steeds kleine kansjes. Zo was het Mark die over schoot, Harmen die in de handen van de keeper mikte en Camiel die recht op de keeper kopte. Remon was met een schot van buiten de 16 gevaarlijk, maar dit alles resulteerde nog niet tot doelpunten. Zo was het met rust nog steeds 0-0.

In de kleedkamer was het geloof er dat de doelpunten wel gingen vallen. Blijven voetballen, dan komt het wel. Dit was niet direct terug te zien in het begin van de 2e helft, want er werd wat slapper begonnen. Het was Stavenisse die door veel balverlies op het middenveld meer richting de goal van Robin kon voetballen. Dit resulteerde gelukkig niet in grote kansen, doordat de verdediging prima stond. Na ongeveer 10 minuten ging WIK weer wat meer voetballen en kwam het steeds gevaarlijker voor de goal van Stavenisse. Na een kwartier spelen in de 2e helft was Remon die de bal buiten de 16 voor de voeten kreeg en direct uithaalde, laag in de verre hoek, 0-1. Niet veel later kwam een afvallende bal voor de voeten van Arjen, die hem weer terug voor de goal bracht. Hier stond de net binnen de lijnen gekomen Wilmar helemaal vrij en kon hij de bal achter de doelman werken, 0-2. Met deze 2 goals zo snel achter elkaar, was er de gedachte dat Stavenisse gebroken was. Dit was echter fout gedacht, want door een snelle uitbraak maakte Stavenisse uit het niets de aansluitingstreffer. Door deze treffer was WIK van slag en werd er niet meer gevoetbald. Waar er heel de wedstrijd niks aan de hand was, moesten we nu terug in de verdediging, doordat Stavenisse het geloof weer had gekregen. In 1 van de laatste minuten, was het Robin die de rust bewaarde en nog prachtig een bal uit de lucht plukte, waar het zomaar 2-2 had kunnen worden. We waren daarom heel erg blij dat de prima fluitende scheidsrechter voor de laatste keer vandaag floot en dat WIK voor het eerst sinds 08/09 de 3 punten weer mee mocht nemen richting Kerkwerve.

Zo staan we vandaag de dag met 17 punten op de 6e plaats, met een wedstrijd minder gespeeld. Dit is de afgelaste wedstrijd tegen ZSC, die aankomende zaterdag 19 november ingehaald wordt op de Vospit. ZSC staat op dit moment 3e met 21 punten. Ik hoef dan ook niet uit te leggen hoe belangrijk deze inhaalwedstrijd is voor de ranglijst. We hopen en verwachten dat er veel belangstelling is voor deze derby, aanstaande zaterdag 19 november, om 14:30.