• SKNWK 1 - WIK 1
  • WIK 1
  • WIK JO17
  • wik-svd 2015
  • WIK D1 kampioen

Voor het 2de jaar op rij heeft de selectie van WIK 1 met enkele gastspelers het seizoen afgesloten op Mallorca. Het was jammer dat vanwege verschillende redenen niet alle spelers konden meegaan. Op donderdag 13 juni werd er gevlogen naar Palma de Mallorca en op maandag 17 juni is er teruggevlogen. In de tussentijd verbleef de groep in Hostal Orsi en is er goed aan het groepsgevoel gewerkt onder leiding van trainer Wouter Zwackhalen. De jongens kunnen hierna van de zomerstop gaan genieten en begin augustus gaan we er weer hard tegenaan. Hieronder een kleine sfeerimpressie.

Malle

 

WIK Brouw

Was de rode kaart van Brouwershaven-doelman Max van Prooijen een breek- of keerpunt in de derby tegen WIK’57. Danny Sandhövel (Brouwershaven) vond van wel, WIK’57-collega Wouter Zwackhalen niet. ,,Het maakte niet heel veel uit”, sprak laatstgenoemde. ,,De wind speelde een grote rol.” Sandhövel: ,,De rode kaart was het breekpunt”. De oefenmeester zag wel dat keeper Van Prooijen in het strafschopgebied zijn been uitstak richting een speler van WIK’57. ,,Hij wilde zich beschermen, maar de scheidsrechter vond het een natrappende tik.”

Wereldregio

PZCDe eerste helft was niet best en Brouwershaven kwam op voorsprong door een doelpunt van Martijn Dalebout. Remon den Boer trok de stand weer in evenwicht. Diezelfde Den Boer zorgde ook voor de voorsprong voor WIK’57. Goalie Max van Prooijen van de bezoekers kreeg kort hierna de rode kaart. De toegekende strafschop werd genomen door Remco Theunisse, maar zijn inzet werd gestopt door invaller-doelman Arnold Hanse. Pim Boot zorgde vervolgens wel voor de 3-1. Den Boer prikte ook zijn derde raak en via een treffer van Camiel Kleppe werd het 5-1. De 6-1 werd op het scorebord gezet door Rick Bevelander.

PZCIn de eerste twintig minuten van de wedstrijd was Waarde duidelijk de baas op het veld. Uit het niets kwam WIK’57 op 1-0 door een treffer van Rick Bevelander. Daarna kantelde de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg. De bezoekers kregen een strafschop en de inzet van Rik Butijn werd tegengehouden door doelman Lorenzo Weijers. Na die misser werd WIK’57 sterker en in het tweede bedrijf kopte Colin van Wanrooij de 2-0 op het scorebord. Twee minuten voor tijd kreeg de formatie van Wouter Zwackhalen ook een strafschop en die werd raak geschoten door Camiel Kleppe. Volgende week is de ‘return’ in Waarde.

PZCDe thuisploeg werkte hard en kwam op een 1-0-voorsprong dankzij een doelpunt van Pim Boot. Stavenisse liet het er niet bij zitten en dankzij aanvalsleider Rudy Ridderhof werd het 1-1. WIK’57 voetbalde goed en de 2-1 van Harmen van de Bok was dan ook meer dan terecht. Stavenisse ging op zoek naar de gelijkmaker en daardoor kreeg de thuisploeg de nodige ruimte. De equipe van Wouter Zwackhalen kreeg kansen op meer, maar het bleef bij 2-1.

Webdesign Tonny