Twee weken geleden verloren van Colijnsplaatse Boys 3 op een zonnige zaterdagmiddag maar spelend op een knollenveld. Niet dat dit de oorzaak was, dat was gewoon het feit dat de Colijnsplaatse Boys er net wat meer voor gingen.

Na twee weken winterweer met vrieskou en zelfs sneeuw op de zaterdag vandaag weer voetballen. Wik’57 2 mag vandaag uit voetballen in Zierikzee tegen MZC’11 5. Wik staat tweede en MZC laatste. Maar de wedstrijd thuis op de Vospit liet zien dat deze ploeg niet te onderschatten is, wel ruim gewonnen maar niet met gemak. Wik voetbalt vandaag met dertien spelers, en dit zijn zelfs ook allemaal spelers uit het tweede want de JO17 speelde te laat uit bij Kloetinge om nog reserve spelers te kunnen leveren.

De eerste wedstrijd van dit voorjaars seizoen voor Wik 2 is de inhaalwedstrijd uit het najaar seizoen tegen de Cortgene / Bevelanders 4 combinatie. Na een koude week is het deze middag prima weer, een zonnetje en een beetje wind hoe mooi kan het zijn. Het wordt een aardige wedstrijd de teams zijn op veel vlakken aan elkaar gewaagd. Vooral bij de tegenstander voert het plezier de boventoon en sommige spelers moeten het bij hen (op een goede manier) regelmatig ontgelden als ze een tegenstander niet bij kunnen houden. Bij wik gaat het er ietwat serieuzer aan toe, zij hebben vandaag twee JO17 spelers aan boord en de rest oudgedienden. Zelfs Marco Ganzeman is aanwezig, die zoals hij zelf zegt zijn eerste streepje komt halen.

Voetballen in Oosterland tegen Duiveland 4 op deze frisse middag. Geen Jan Vis langs de lijn maar Marcel Passenier die vandaag de vlag mag hanteren. In de eerste helft mag Wik al drie doelpunten opschrijven. Jack vd Velde maakt de eerste gevolgd door Nick Dicou. Patrick de Boekert  maakt net buiten de zestien meter hands, de vrije trap die hierop volgt beland in de Kerwervse muur.
Vlak voor rust is het de ingevallen Nick de Boer die op een assist van Yani Bakker de stand op 0-3 zet.

Op de Vospit vanmiddag de laatste wedstrijd: Wik’57 2 – Colijnsplaatse Boys 3 een lastige ploeg om tegen te voetballen. De eerste minuten na het fluitsignaal komt de tegenstander er niet aan te pas, op hun helft wordt de wedstrijd gestreden, maar al snel valt door een misser op het middenveld bij Wik de 0-1 als een Colijnse speler alleen door kan gaan en de keeper van Wik van vandaag Leroy Vis kan passeren. Wik kan wat verder in deze helft weer langszij komen door een prima genomen vrije trap van Ferrie Berrevoets die mooi in de hoek van het Colijnse doel verdwijnt. Jack vd Velde schiet de bal over en als Colijn weer doorkomt kan Leroy het schot tot een ongevaarlijke hoekschop verwerken.

Webdesign Tonny