• WIK 1
  • SKNWK 1 - WIK 1
  • WIK JO17

Wat vroeger dan normaal vandaag naar de Vospit in Kerkwerve. Leroy Vis en team collega Ercan Ayaz gaan i.v.m. een klein spelerstekort bij de JO19 vandaag een extra wedstrijdje spelen. Daar aangekomen wordt er omgekleed en uw verslaggever maakt aanstalten om met zijn opschrijfboek en pen zich langs te lijn te installeren om van de wedstrijd Wik’57 JO19-1 tegen de St met de ellenlange naam verslag te doen. Ware het niet dat op dat moment de leider van Wik’57 JO16 een beetje zenuwachtig aangeeft dat hij nog zonder scheidsrechter zit en binnen vijf minuten moest beginnen.

De tweede wedstrijd in de competitie, Wik’57 2 gaat uitvoetballen tegen de Bevelanders 4 waarin ook enkele spelers meedoen van de vorig seizoen opgeheven club van Cortgene. We treffen het met het weer een klein beetje wind en lekker zonnig. Wik is met een team van vijftien man. Voor de eerste keer dit seizoen zijn Arjan Berrevoets en Jack vd Velde er ook bij. Al vrij snel na het fluitsignaal blijkt dat Wik zich kan prijzen met wat meer balbezit, de eerste aanval van Theo Wittenberg naar Jack vd Velde, zijn schot wordt echter door de Bevelandse keeper gepakt.

Vandaag op de eerste dag van de herfst ( wat aan het druilerige weer ook wel te merken was) de eerste competitie wedstrijd, deze tegen SKNWK 3. O.l.v. scheids Marcel Passenier wordt er begonnen. SKNWK speelt van het begin af aan op balbezit en kan ook de eerste kans creëren. De bal beland echter op de paal. Hierna is het Wik: Theo Wittenberg legt de bal voor maar Ercan Ayaz schiet over. En als deze twee het omkeren stuit het schot van Theo op de Nieuwerkerkse keeper. Dan komt SKNWK weer door maar onze gelegenheids keeper Joel Bottemanne uit de JO19 staat zijn mannetje en verwerkt het schot tot een hoekschop. Even later weer SKNWK maar wederom schiet hun speler op de paal.

De laatste wedstrijd in deze najaars beker competitie. We spelen thuis tegen FC Dauwendaele 4. Jammer genoeg is de goede prestatie van vorige week de winst tegen SSV’65 verloren gegaan omdat SSV zich teruggetrokken heeft uit deze bekercompetitie. Onder wederom mooie weeromstandigheden startten we de wedstrijd o.l.v. onze scheids van vandaag Steef vd Wekken. Al snel bezwijkt Wik onder de druk van de tegenstander en staat het 0-1. Niet veel later gevolgd door de 0-2. Na enige tijd en een afgeslagen aanval van Wik maakt de middelburgse ploeg na een vermeend buitenspel de 0-3.

Voetballen in de tweede wedstrijd voor de beker, vandaag uit tegen SSV’65 5 een voor Wik’57 bekende ploeg die ze in het verleden vele malen hebben ontmoet en ook in de a.s. poule 2018-2019 weer tegen zullen komen. Deze ontmoetingen zorgen veelal voor mooie wedstrijden. Zo ook vandaag, Wik is zelfs met maar liefst zestien man naar Goes gekomen om deze wedstrijd te spelen.

Webdesign Tonny