• SKNWK 1 - WIK 1
  • WIK JO17
  • WIK 1

Afgelopen woensdag ,de JO17-1 heeft een inhaalwedstrijd uit tegen Kapelle JO17-2. Het is erg warm dus het tempo ligt lager dan anders. Kapelle opent al snel met de 1-0, en na enige tijd kan Colin v Wanrooij de 1-1 maken. Zo gaat het naar de rust. Na de limonade weer van start, het weer slaat iets om en het wordt donker en drukkend.

Zaterdagmiddag half 3, wederom met moeite deze week een team op de been gebracht. Arne Ganzeman, Quinten Poelman, Sven Bijdevaate en Levi Schuurbiers uit de JO17-1 waren gelukkig bereid om mee te spelen zodat er net voldoende spelers waren. Jongens hartelijk bedankt hiervoor. Het word voor Wik vooral een wedstrijd van verdedigen, zelfs na de gele kaart voor Duiveland speler Jordy de Jonge die voor tien minuten het veld moet verlaten kan het thuisteam geen vuist maken tegen de tien overgebleven tegenstanders.

Een verslagje schrijven valt niet altijd mee, want moet je het (wederom)hebben over het mooie weer? Over het feit dat het eigenlijk te mooi weer was, of anders gezegd te warm!
Of over het gevalletje kopbal in het doel wat als doelpunt afgekeurd word. Misschien over die vlagger die te laat vlagt en je een tegendoelpunt krijgt. Deze keer maar niet over al die kansen de gecreƫerd worden maar niet benut?? Het is misschien wel leuk om het te hebben over de JO17-1 speler die vandaag voor het eerst meedoet en in de voetsporen van zijn vader treed met nummer 8 op zijn rug.

Op donderdag avond naar Burch- Haamstede om de inhaalwedstrijd tegen hun derde te spelen.
Met een lekker zonnetje erbij gaat de wedstrijd van start. Beide teams aan elkaar gewaagd een fraai schot van Eelco Boot gaat over maar dan is er Bart Boot die met een fraaie inkopper de 0-1 maakt. Heel wat verder in deze helft is het Maurice de Vlieger die de 0-2 in kan tikken. Leroy Vis ziet tussendoor zijn inzetten op de lat over en naast gaan, ook een kopbal van Theo Wittenberg gaat over het doel heen.

In de tweede helft gaat en kan de Westhoek meer druk zetten en moet Wik meer gaan verdedigen. De keren dat zij eruit komen kunnen ze niet scoren. FC de Westhoek ziet uiteindelijk hun inzet beloond worden met een doelpunt. De eindstand wordt dan ook 1-2.

Vlak voor de wedstrijd nog even een buitje regen dan begint de wedstrijd Wik 2 tegen de koploper Brouw.
Wik scoort het eerste doelpunt als een schot van Theo Wittenberg door Bart Boot ingekopt kan worden. Brouwershaven komt hierna vrij snel door en maakt de gelijkmaker. Dan wat kansjes voor Wik maar het schot van Leroy Vis op het doel is voor de keeper van Brouw en een schot van Theo beland op de lat. Brouwershaven doet weer een doelpoging, in eerste instantie staat keeper Niels Hendrikse in de weg, in de rebound echter kan de tegenstander wel scoren.
Gelijk na de aftrap kan Brouw weer doorgaan en maken ze de 1-3. Wik kan voor rust nog terugkomen naar 2-3 door een doelpunt van Jack vd Velde op een voorzet van Davey Kooman.

Webdesign Tonny