• WIK-MZC 2014 dames
 • Kantinecrew gezocht

  Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons team willen komen versterken. Voor meer info klik op de foto van de kantine.

 • Duitse Avond

  Op 4 november organiseert WIK'57 een Duitse Avond in de kantine!

  Klik hier voor meer informatie

 • WIK 1

  Nieuwe kleding voor WIK 1

  Lees hier meer

Naar Brouwershaven voor de derby tegen hun eerste team. Met maar liefst zestien spelers in een gemêleerd team in de leeftijd tussen vijftien en in de vijftig jaar!! Het was prachtig weer, droog, zon en zoals altijd op het sportpark Onder de molen toch nog een gevaarlijk windje. Nog even van de tegenstander een aanvoerdersband lenen, want de vaste aanvoerder van Wik 2 Patrick was vandaag afwezig. Dan de wedstrijd starten onder leiding van Dennis Koot.

Zaterdagmiddag: Regen, wind, herfstig, maar toch met 14 spelers voetballen tegen de nummer twee uit de poule SSV’65 5. Eerst een teamfoto maken van de aanwezige spelers. (Jeannette de Vlieger bedankt.)

Teamfoto WIK 2

De eerste uitwedstrijd dit seizoen voor het tweede, even naar bijna buurman Scharendijke om een balletje te trappen tegen hun derde team. Na even wachten omdat er geen scheidsrechter beschikbaar is toch beginnen. Het wordt een rommelige wedstrijd met aan ZSC kant veel wisselingen met spelers. En na de eerste actie van Wik waar het schot van Yani Bakker na de pass van Maurice van Leeuwen door de ZSC keeper gepakt wordt is het hetzelfde ZSC wat na een vergissing in de verdediging van Wik de score opent door de 1-0 te scoren. Echter is het wederom ZSC in de vorm van hun rechtsback die Wik een cadeautje geeft door de bal onhoudbaar in de rechterbovenhoek van het eigen doel te schieten, stand 1-1.

De competitie is begonnen, vandaag voetbalt het tweede tegen FC de Westhoek 3. Met wonderwel alleen spelers die in de ledenlijst voor het tweede en eerste opstaan. De eerste aanval is voor Wik, maar de pass van Denis de Boer naar Jack vd Velde wordt door de laatste over geschoten. Dan een poos waar beide partijen alle kanten op kunnen met uiteindelijk een schot van Yani Bakker voor het doel maar Jack vd V komt net een schoenpuntje tekort en als hij even later alleen door kan staat de Westhoek keeper in de weg.


Zo gaat de eerste helft door, dan wordt FC de Westhoek op het middenveld en door de verdediging van Wik niet gestopt en komt keeper Leroy Vis niet goed uit en staat het 0-1. Na wederom gemiste kansen van Wik wordt het rust. Na diverse minuten in de tweede helft geeft de ingevallen Davey Kooman een assist bij Jack vd Velde en deze scoort nu wel 1-1 gelijk. Eelco Kouwenberg die na diverse jaren weer eens mee speelt krijgt een pracht van een kans, jammer genoeg gaat het schot over. Dan een doelpunt van Fc de Westhoek maar grensrechter Jan Vis appelleert aan buitenspel, en scheids Passenier keurt het doelpunt af.


Hierna nog wat kansen voor Wik maar de keeper van de Westhoek staat wel heel goed te keepen. Uiteindelijk nog een mooie voorzet van Denis de B maar Jack vd V kopt dit schot naast. En dan is het tijd om te stoppen. Na de wedstrijd nog even napraten en een biertje drinken en dan is de voetbalzaterdag weer voorbij.

Volgende week speelt het tweede in Scharendijke tegen ZSC’62-3.

Afgelopen zaterdag voetbalde WIK 2 de eerste wedstrijd van het seizoen voor de beker tegen Wemeldinge 2. Met enkele invallers o.a. uit de JO17 wordt er onder leiding van Marcel Passenier gestart. De eerste helft geeft een beeld dat het alle kanten op kon gaan. Na een mooie aanval waarbij Leroy Vis uiteindelijk de bal bij Jack vd Velde neerlegt wordt diens schot gepakt door de Wemeldingse keeper.

Webdesign Tonny