Gisteren stond voor WIK 1 de derby tegen Brouwershaven 1 op het programma. Het veld was net goed genoeg om de wedstrijd door te laten gaan. Het was een 6 punten wedstrijd en het was voor WIK noodzaak te winnen om de aansluiting met de kop te behouden. Gelukkig kon trainer Steven Seedo beschikken over nagenoeg fitte selectie, waar z’n collega aan de andere kant wat namen miste.

WIK kwam binnen de 10 minuten al op voorsprong via de in de basis teruggekeerde Nick den Boer. Niet veel later tekende rechtsback Stefan Heeg voor de 20. Nadat Remco met een goed schot uit de 2de lijn voor 3-0 zorgde binnen het half uur werd wel duidelijk dat het geen moeilijke wedstrijd zou worden. Niet veel later scoorde Colin de 4-0, maar deed Brouwershaven ook wat terug 4-1. Uiteindelijk vielen er nog 3 goals voor rust via wederom Stefan, Frank en Ian.

WIK ging rusten met een riante 7-1 voorsprong wat volgens mij nog nooit eerder in de voorgekomen in de historie tussen WIK en Brouw. In de 2de helft pakte Brouwershaven het goed op, maar kon niet voorkomen dat Ian, Frank en Colin allen nog een keer scoorden. Zo eindigde de uitslag in dubbele cijfers, met een 10-1 eindstand. Het aanwezige publiek zag een dominant en goed combinerend WIK en we mogen trots zijn op zo’n prestatie.

Door de overwinning is WIK geklommen naar de 4de plaats op de ranglijst.

Volgende week staat er weer een echte derby op het programma uit bij ZSC’62, wat bovendien een weerzien met onze oud-trainer Danny Magito is.