Site 3

Vandaag stond voor WIK 1 de thuiswedstrijd tegen SNS 1 op het programma. In de uitwedstrijd in oktober bleef onze hoofdmacht steken op een 1-1 gelijkspel tegen het team van ex. WIK trainer Richard de Moedt. Vandaag kon WIK beschikken over een fitte selectie, opvallende afwezige was Ian welke vakantie viert in Oostenrijk. Op een zonnige Vospit werd er om de klok van half 3 afgetrapt door SNS, welke gelijk opende met een lange bal naar de rechterflank. Deze bal werd onderschept door Remon en zo was de strijd aangevangen.

Site 2

SNS legde flink energie in de wedstrijd, maar WIK kon dit goed pareren en nam het initiatief na 5 minuten over. Met vlagen werd er goed gevoetbald en na 15 minuten spelen kwam WIK terecht op voorsprong. Dennis Dekker gaf een voorzet op maat en Frank stuurde met een goede kopbal de bal naar de verre hoek. 7 minuten later was het wederom Frank die het net vond. Colin maakte een goede actie langs de linkerkant en schoot keihard op goal. De keeper keerde de inzet, maar Colin kreeg de bal weer voor zijn voeten. Deze keer zag hij Frank en gunde hem de goal. WIK kreeg nog meerdere kansen, maar vond de keeper op z’n weg. Minpuntje was wel dat uit een vrije trap de 2-1 volgde vlak voor rust.

Site 4

In de 2de helft verving Derk de geblesseerd afgehaakte Nick. WIK begon matig aan de 2de helft en het was goed dat Lorenzo een 2de treffer van SNS in de weg stond. Het spel was erg slordig, maar gelukkig werd het beter naar mate de 2de helft vorderde. Halverwege de 2de helft maakte Colin een goede actie naar de goal, maar werd hierbij neergelegd. Colin mocht hierna voor de 3de week op rij van 11 meter aantekenen. Hierna was het verzet gebroken en werd de wedstrijd uitgespeeld.

Site 1

Vandaag een prima overwinning zonder groots te spelen. Ook een belangrijke overwinning want het gat met nummer 5 is nu 3 punten en 4 punten naar degradatieplaats 7 van FC de Westhoek. Helaas is WIK door de grotere overwinning van SKNWK wel een plek gezakt, maar in punten staan we gelijk met Bevelanders. Al met al blijft het enorm spannend en kan het dit seizoen nog alle kanten op gaan. Volgende week weer een echte derby als we naar Sportpark onder de Molen moeten voor de derby tegen onze vrienden van ASVB. Deze zullen hard gebrand zijn op revanche na de 10-0 van eerder dit seizoen in Kerkwerve!