P1490575 1024x768

Gisteren stond de 2de competitiewedstrijd voor WIK 1 op het programma. Gelukkig kon er gisteren wel gespeeld worden na de afgelaste wedstrijden van afgelopen 2 zaterdagen tegen respectievelijk Kruiningen en FC de Westhoek.

P1490568 1024x768

Welberg kwam naar de Vospit en was een vrij onbekende tegenstander, waar deze tegenstander afgelopen jaar is overgekomen vanaf de zondagcompetitie. Bij WIK 1 ontbraken Simon van Dongen, Jasper van Sinderen en Nick den Boer vanwege blessures en Bart v/d Velde moest door quarantaine verplichtingen helaas op het laatste moment thuis blijven. Daarentegen keerde Colin van Wanrooij terug op de bank na een blessure en Ian v/d Wekken sloot aan ter vervanging van Bart.

P1490577 1024x768

In de 9de minuut kwam WIK via een mooie goal van Dennis Dekker op voorsprong. WIK kon niet lang genieten van de voorsprong, want na 15 minuten viel de 1-1 van Welberg. Na de 1-1 ging het spelbeeld gelijk op. Na een goede actie en een droge knal viel de 2-1 van Tim de Looze.
Net voor rust werd een gelijkmaker van Welberg door een terecht vlagsignaal van vlagger Gerard afgekeurd.

P1490595 1024x768

In de 2de helft ging het wederom gelijk op, maar was het spelbeeld slecht. Het was goed dat er geen publiek was, want deze hadden weinig te genieten. Door een slordigheid van WIK kwam Welberg 1 op 1 met Lorenzo. Lorenzo werd gepasseerd, maar de invliegende Jeroen de Ruijter kon nog net een goal voorkomen. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg WIK wat overmacht, maar kon niet tot een uitgespeelde kans komen. Daardoor werd het op het laatste nog spannend. Uit een vrije trap van de rand van de 16 kon Welberg de gelijkmaker nog scoren. De bal ging ook tegen de touwen, maar deze goal werd afgekeurd, doordat er een speler van Welberg in de muur had plaatsgenomen.

P1490607 1024x768

Het spel was zeker niet goed genoeg gisteren, maar ook slechte wedstrijden moet je over de streep trekken. WIK heeft 6 punten uit 2 wedstrijden en volgende week wacht een lastige uitwedstrijd bij VVC’68 in Halsteren.