Gisteren stond voor de selectie van Huseyin Dogan de 2de oefenwedstrijd op het programma. Tegenstander deze keer was Apollo'69 1 uit 's Gravenpolder. Trainer Huseyin had voor deze wedstrijd keuze uit een ruime selectie en dit betekende een bank vol wisselspelers. Plaats van akte van de wedstrijd, werd wederom het 2de veld, omdat we het door de droogte geteiserde eerste veld nog laten rusten voor het bekergeweld van volgende week.

WIK ging net als vorige week vloeiend van start en vertoonde voor een toeschouwer of 30 wederom het beste van het spel in de start van de wedstrijd. De toeschouwers met een WIK hart mochten dan ook terecht als eerste juichen toen Colin van Wanrooij een hard afstandschot via de kont van medespeler Rick Bevelander achter de 's Gravenpolderse keeper schoot. Na de openingstreffer ging het gelijk op. Een goede mogelijkheid was er voor Dennis Dekker uit een vrije trap, maar zijn schot mistte kracht en werd gered door de keeper. Halverwege de 2de helft kreeg Nick den Boer de kans uit een vrije trap. Hij zorgde voor een ontlading in het WIK kamp door van 25 meter de bal strak in de winkelhaak te poeieren. Apollo kwam hierna terug tot 2-1 en hiermee werd gerust.

Na rust kwam Apollo op een goedkope manier op gelijke hoogte. Niet veel later was het Jasper van Sinderen die de voorsprong weer op het bord zette. Diezelfde Jasper van Sinderen maakte een prachtige actie, waarna hij Frank den Boer voor de goal zette om de voorsprong te vergroten naar 4-2. 20 minuten van tijd gaf scheidsrechter Broekhoven een strafschop na een botsing in de 16 meter. Helaas voor WIK maakte de Apollo speler geen fout en liet hij de ingevallen keeper Niels Hendrikse kansloos. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd was er slecht voetbal van beide kanten en kreeg Apollo nog een grote kans op de gelijkmaker, maar de WIK supporters konden opgelucht ademhalen toen de kans werd afgeslagen.

Na 90 minuten vond scheidsrechter Broekhoven het voldoende en kon WIK de 2de oefenwinst noteren. Komende dinsdag wordt de oefencampagne vervolgd, om 19:45 uur wordt er gespeeld tegen Duiveland 1 op het Oostersportpark in Oosterland.