• WIK JO7
  • Bru 4 - WIK 3
  • SKNWK 1 - WIK 1
  • Kantine

IMG 20161119 WA0003 600x338

,,Het is een terechte uitslag. We kwamen niet in het stuk voor”, aldus ZSC’62-trainer John Tahapary. En zijn WIK’57-collega Jos Wesdorp: ,,Alles klopte”.

De ingehaalde derby tussen de Kerkwerfse ploeg en de Scharendijkse formatie, zaterdag op een aardig bezet sportpark De Vospit, eindigde in 2-0. Vriend en vijand waren het roerend eens dat WIK’57 de verdiende winnaar van het Midden-Schouwense streekduel was. De voetbaltermen inzet, beleving en collectief werden door alle partijen uit de kast getrokken en ze waren allen van toepassing op WIK’57.

,,Ik gaf van te voren al aan”, zo gaat Tahapary verder, ,,als je zo’n wedstrijd bij Apollo’69 (koploper, red.) wint, moet je dezelfde lijn doortrekken maar ook hard werken. Maar vanaf de eerste minuut liep het niet. Er werd heel kort op ons gespeeld. Dan moet je zorgen dat je het oplost. We hebben mogelijkheden gehad, maar we kwamen niet bij onze spitsen.” Wesdorp: ,,We hebben hun spitsen vastgezet”. Tahapary: ,,WIK’57 heeft weinig kansen gecreëerd en fysiek goed verdedigd. Wij stelden er te weinig tegenover”.
De 1-0 voor WIK’57 viel volgens Wesdorp na een aanval uit het boekje die door Remon den Boer vanaf het middenveld werd opgezet. De bal kwam vervolgens bij Camiele Kleppe terecht die zijn inzet tegen de paal zag belanden. De terugspringende bal gaf Kleppe voor op Wilmar Berrevoets die wel de 1-0 kon aantekenen na ongeveer een kwartier.

De thuisploeg hield zonder al te veel moeite stand in het verdere verloop van het eerste bedrijf. In het eerste kwartier na rust, met de van een schouderblessure herstelde Jos Erades weer in de gelederen, had WIK’57 enige moeite met ZSC’62. In deze fase kregen de Scharendijkenaren twee kansjes via dezelfde Erades en Nicky van der Velden, maar bleef de gelijkmaker uit. ,,Dat was het weer”, klonk Tahapary enigszins moedeloos na het missen van die ‘kansen’. ,,Te weinig dus.” Wesdorp zag ook dat WIK’57 het even moeilijk had toen Erades ZSC’62 kwam versterken.

De zege van WIK’57 werd binnengehaald middels een benutte penalty door Remco Theunisse. De strafschop, ongeveer twintig minuten voor het laatste fluitsignaal, werd veroorzaakt door ZSC’62’er Barry van der Stel, die daarna na wat amok met Remon den Boer rood zag. Tahapary: ,,Het was een terechte pingel”.
Met de overwinning nestelt WIK’57 zich stevig in het linkerrijtje, de vooraf omschreven doelstelling van het seizoen 2016/2017, en nadert het ZSC’62 tot op een punt. Wesdorp: ,,Vandaag hebben we weer laten zien dat er met WIK’57 niet te spotten valt. Het is maar WIK’57 maar ik ben trots op WIK’57”. Tahapary, die zijn ploeg even ziet afhaken voor de bovenste plaats: ,,Tegen de koplopers kunnen we duidelijk meedoen, maar tegen de groep eronder hebben we het lastig. Daar moeten we ons tegen weren, anders komen we in de problemen”

Webdesign Tonny