• Bru 4 - WIK 3
  • Kantine
  • SKNWK 1 - WIK 1
  • WIK JO7

Al een tijdje geleden was de laatste keer dat er een wedstrijdverslag verscheen. Dit was het verslag van een 3-0 nederlaag, dat uiteraard minder lekker schrijft dan de 2 overwinningen en het gelijke spel daar voor.

Om even terug te blikken op de laatste wedstrijden, was de wedstrijd na de 3-0 nederlaag bij Wemeldinge, thuis tegen Vosmeer de volgende.

01-10-2016, WIK - Vosmeer
Deze wedstrijd was niet al te best aan de kant van WIK. WIK was in deze wedstrijd zeker de betere ploeg, maar liet het na om de eindpass te geven en de kansen af te maken. Voor rust maakte Remon nog de 1-0.
Na rust was het Vosmeer dat langszij kwam en zelf daarna op een 1-2 voorsprong kwam. Uiteindelijk was het Bart Boot die de 2-2 binnen kopte. WIK kreeg nog kansen, maar deze werden niet afgemaakt. We moeten het dus doen met 1 punt, waar we er zeker 3 hadden kunnen halen.

08-10-2016, SPS – WIK
De volgende wedstrijd was SPS uit. SPS had tot dusver 1 keer verloren. Dit was een totaal ander beeld vergeleken met vorige seizoenen, maar dit is in de competitie bij meer teams terug te zien. De eerste helft was WIK de betere ploeg, waar een aantal vrij grote kansen gecreëerd werden. Uit deze kansen kwam jammer genoeg geen doelpunten en zo gingen we met 0-0 de rust in.
In de rust werd gezegd: let op vlak na rust, we hebben er nog wel eens een handje van om de concentratie te verliezen. Met deze gedachte gingen we de 2e helft in. Na nog geen 10 minuten gevoetbald te hebben, was het Remon die in het strafschopgebied een domme overtreding maakte. Deze strafschop werd benut door SPS en zo stonden we toch weer vlak na rust 1-0 achter.

WIK probeerde te blijven voetballen en dit resulteerde niet veel later na de 1-0 tot de 1-1 van Camiel. Door slordig verdedigen kreeg WIK toch het deksel op de neus en kwamen we 2-1 achter. Deze achterstand kwam WIK na veel druk zetten toch niet meer te boven en zo liepen we tegen ons 2e verlies aan in de competitie.
Na 6 wedstrijden gespeeld: 2x gewonnen, 2x gelijk en 2x verlies. 8 punten dus, waar we er zeker meer hadden kunnen winnen.

15-10-2016, WIK – Hansweert
WIK mocht het afgelopen zaterdag opnemen tegen Hansweert, dat deze competitie nog geen punt heeft gehaald. Vorig seizoen wonnen we de uitwedstrijd, die we na een 2-0 achterstand om konden buigen in een 2-3 overwinning. De thuiswedstrijd was een stuk eenvoudiger, waar we 4-0 wonnen.
Dit seizoen mochten we thuis beginnen tegen Hansweert. WIK was vanaf het begin de voetballende ploeg en gaf weinig tot niks weg. WIK creëerde een aantal kansen, maar dit resulteerde nog niet in goals. Na 20 minuten was het een korte voorzet van Remon, waarbij Camiel uit de lucht uithaalde en de bal in de verre hoek zag vallen, 1-0. WIK bleef aanvallen, maar werd niet veel gevaarlijk voor het doel. Wel werd het nog 2-0 voor rust, waar een kopbal van Harmen richting doel in eerste instantie nog gered werd door de keeper, maar Harmen was alert en kon de rebound binnen werken, 2-0.

Na de rust was het toch wel wat lekkerder voetballen met een 2-0 voorsprong in het achterhoofd. Deze voorsprong werd uitgebouwd door Dickenson, die door een mooie lange bal van Remco diep werd gestuurd. Dickenson kon met een sterke actie af op de keeper en schoot beheerst binnen, 3-0.
Hansweert was niet bij machte om echte kansen te creëren. Zo was het voor Robin een vrij rustige middag. WIK kon aan de lopende band aanvallen en dit resulteerde nog in 2 doelpunten. Na een vrije doorgang op rechts schoot Camiel tegen een verdediger aan, maar was het Mark die de bal voor de voeten kreeg en binnen schoot, 4-0. Hierna kon Camiel nog een keer alleen door naar de keeper en schoot hij de 5-0 binnen.

Voor ons was het heel lekker om een ruime overwinning te behalen, want dat gebeurd toch niet al te vaak. Na deze 5-0 overwinning hebben we komende zaterdag een weekje niks en kunnen we ons op gaan laden richting de volgende wedstrijden.