Gisteren kwam SKNWK 1 op bezoek bij onze hoofdmacht op de Vospit. Dit is de 2de derby van dit nog korte seizoen. Nadat WIK eerder FC de Westhoek in de eerste competitiewedstrijd kon verslaan. Aan WIK 1 de taak om te zorgen dat de koppositie behouden bleef.

Het lijstje met de afwezigen word steeds kleiner. Remon de Boer keerde na meer dan een seizoen blessure leed terug bij de selectie van WIK 1, nadat hij de afgelopen weken z’n eerste speelminuten in WIK 3 had gemaakt. Hij begon nog wel op de bank, evenals Derk, de vakantie teruggekeerde Bart en de niet fitte Dennis. De nieuwe shirts zijn ook afgeleverd en zo speelde WIK 1 voor het eerst in de nieuwe tenues. Sponsors Metselbedrijf den Boer, Stucadoorsbedrijf Wijers en Vleesboerderij Boot hartelijk dank!

IMG 20231013 WA0003

IMG 20231013 WA0004

WIK begon erg afwachtend en dit resulteerde na 2 minuten in een kans voor SKNWK, maar de harde knal eindigde op de lat. Na 5 minuten pakte WIK het op en begon druk te zetten. Voetballend zaten er goede gedachten in het spel, maar het was wel slordig. Een openingsgoal van Colin werd afgekeurd, vanwege buitenspel, waar Frank beter had kunnen schieten. Hierna volgden nog meer mogelijkheden en zelfs nog een hele grote kansen voor Ian en Frank. Uiteindelijk werd er met 0-0 gerust.

In het begin van de 2de helft was WIK erg slordig en dit resulteerde al snel in de 0-1 van ex. WIK speler Tim de Looze. 10 minuten later verdubbelde hij de stand toen hij verzilverde wederom 1 op 1 met Lorenzo. WIK wisselde hierna en kwam weer beter in de wedstrijd en kreeg zeker mogelijkheden. Remon den Boer maakte rond de 80ste minuut na een goede actie en dito afwerking de aansluitingstreffer. Even later was het de keeper van SKNWK die met een goede reactie op een van richting veranderd schot. Echter mocht het niet zo worden dan de gelijkmaker gemaakt werd, SKNWK scoorde nog wel. Slordig bal verlies van Remco leidde een schietkans voor SKNWK in en deze werd met beide handen aangepakt. De bal ging strak buiten het bereik van Lorenzo in de linkerhoek. Zo stond de eindstand op het bord.

Door de nederlaag is WIK gezakt naar de gedeelde 3de plek op de ranglijst. Volgende week een weekje rust in verband met de herfstvakantie/bekerweekend. Op 28 oktober moet WIK op bezoek bij het SNS van oud WIK trainer Richard de Moedt, die tevens gedeeld 3de staan.