Gisteren stond voor ons eerste elftal de uitwedstrijd tegen RKVV FIOS 1 uit Achthuizen op het programma. De hoofdmacht van de Rooms Katholieke Voetbal Vereniging Fier Is Ons Streven uit Achthuizen had nog geen punten behaald uit de eerste 2 wedstrijden. Na de wedstrijd voorbespreking rond half 1 werd er rond 1 uur koers gezet richting Flakkee.

Voor deze wedstrijd was Bart nog afwezig in verband met vakantie, Jochem is langdurig geblesseerd en Remon en Camiel zijn nog steeds aan hun herstel bezig. Na het teleurstellende gelijkspel van vorige week tegen Colijnsplaatse Boys was onze hoofdmacht nu gebrand op revanche. FIOS begon met hoog druk zetten en legde veel energie in de wedstrijd. Dit resulteerde voor openingen achterin, waardoor WIK na 2 minuten spelen al een levensgrote kans op de openingstreffer kreeg. Allereerst werd een inzet van dichtbij gekeerd door de keeper en de rebound eindigde op de paal.

Na een kwartier spelen was het toch de thuisploeg die op voorsprong kwam. Koen verspeelde op knullige wijze de bal en de spits van FIOS kon eenvoudig Lorenzo in een 1 op 1 verschalken. Hierna speelde WIK de bal veelal rond en had veel balbezit. Dit leidde al snel tot een grote kans voor rechtsback Stefan Heeg. Toch duurde het tot de 30ste minuut toen Nick den Boer door goed combinatiespel vrijgespeeld werd. Deze schoof de bal rustig in de verre hoek van de goal. Niet veel later kon FIOS een corner niet weg werken en kon Dennis Dekker de voorsprong voor WIK op het bord zetten.

De aanwezige FIOS supporters zagen het hierna slecht in, maar volledig tegen de verhoudingen in kwam FIOS in de laatste minuut van de eerste helft op gelijke hoogte. Harmen werd aan de rechterkant van het veld gepasseerd en de lage voorzet kon makkelijk worden binnen gewerkt.

In de 2de helft zagen we wederom een beter WIK, maar toch kwam FIOS op voorsprong. Een lange bal van FIOS kwam wat gelukkig bij een medespeler terecht, die z’n collega kon diepsturen. Onze veel de eerlijke vlagger vlagde voor buitenspel, maar dit werd genegeerd door de scheidsrechter. Hierna kon deze speler de bal afleggen, waarna z’n collega kon scoren. Hierna volgden er wat omzettingen door onze trainer Steven en ging WIK er flink druk op leggen. Na zo’n 70 minuten kon Colin met een kopgoal de stand weer op gelijke hoogte brengen. Niet veel later zette Arend v/d Spek ook de voorsprong op het bord en met zo’n 5 minuten te spelen verdubbelde Colin de voorsprong naar 3-5. FIOS gaf zich nog niet verloren en ging vol op de aanval. Remco Theunisse was door een harde schop half afgehaakt, waardoor WIK een mannetje te kort krijgen. In de blessuretijd bezweek de WIK verdediging nog een keer en tekende FIOS met een hard schot van dichtbij aan voor de 4-5. Niet veel later floot de scheidsrechter vandaag voor de laatste keer en was WIK zeer gelukkig met de overwinning.

Al met al zeer tevreden met het resultaat, alleen de manier waarop mag beter. Na afloop werd er in de kleedkamer genoten van een muziekje, een drankje en een hapje. Hierbij zagen we dat WIK na vandaag gedeeld koploper is met Duiveland 1. Natuurlijk kwam het wat als van vorige week naar boven. Volgende week staat een kraker op het programma met de thuiswedstrijd tegen SKNWK 1. Deze week weer scherp trainen en dan zullen we de Gruttenprikkers eens wat laten zien!