• WIK JO7
  • Bru 4 - WIK 3
  • SKNWK 1 - WIK 1
  • Kantine

Gisteren stond voor WIK 1 de uitwedstrijd op het programma tegen SPS 1. Na 3 nederlagen op rij wenste de ploeg van Danny Magito nu weer eens een overwinning tegen het gelijk geklasseerde SPS 1. Door een flink rijtje afwezigen was er een selectie 14 man op getrommeld om af te reizen naar d'n Aekerboam op Poortvliet.

WIK 1 SPS 1 kopie

Halverwege de eerste helft kwam SPS op voorsprong. Remco Theunisse werd in zijn eigen zestienmeter ten val gebracht en pakte vervolgens de bal. De scheidsrechter zag geen overtreding op Remco en kende een strafschopt toe. Deze werd benut door de thuisploeg. Het niveau van het voetbal was van 2 kanten niet best, maar er was geen duidelijke beter ploeg.

In de 2de helft was WIK voetballend de betere ploeg, maar tot kansen kwamen ze niet echt. Een grote kans was er voor Colin van Wanrooij nadat hij goed werd vrij gespeeld. Maar de keeper pakte de bal op een goede manier uit de korte hoek. In de laatste 10 minuten ging WIK wat offensiever spelen. Dit had al snel resultaat, Nick den Boer zette de gelijkmaker op z'n naam. Een houdbaar schot van afstand verdween door de handen van de keeper in de goal. Hierna ging WIK op zoek naar de winnende treffer. Richting de blessuretijd gaf Remco een goede dieptebal op de rennende Koen. Hij kwam 1 op 1 met de keeper, echter keerde de keeper de inzet. Koen veroverde de bal echter terug en kon de bal breed geven op de ingelopen Colin, welke hierna simpel voor de voorsprong kon tekenen.

Natuurlijk ging de thuisploeg hierna op de aanval spelen. WIK kwam nog 1x in gevaar, maar keeper Lorenzo werkte de doorschietende bal goed werk. Hierna floot de scheidsrechter af en was de 2de 3 punter van 2023 een feit. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen het als 11de geklasseerde FIOS 1 op het programma.

Webdesign Tonny