Na de teleurstelling van de nederlaag van vorige week tegen nr. 2 SKNWK stond dit weekend de uitwedstrijd tegen SC Stavenisse 1 op het programma. De wedstrijd werd gespeeld op het sportveld van Smerdiek. De omstandigheden waren prima voor een goede wedstrijd waarin WIK geen fouten moest maken. Als het even kan moest er gezorgd worden voor een flinke uitslag, waar het doelsaldo nog van belang kan zijn.

Na de aftrap werd al snel duidelijk dat SC Stavenisse een moeilijke wedstrijd tegemoet ging komen en ze namen overal flink de tijd voor.  Het bleek dat ze de nodige afwezigen hadden. WIK kwam na 10 minuten terecht op voorsprong via een goal van Remon den Boer. Niet veel later kon Jochem den Hartog na een mooie voorzet de 2-0 afmaken. Topscorer Colin van Wanrooij vergrootte de uitslag naar 0-3 nog voor rust.

Na rust kon Colin nog 2 maal scoren en z'n seizoenstotaal uitbreiden. Bij WIK kregen de wisselspelers ook nog ruim de speeltijd. Dennis Dekker zette met een keihard schot voor de 0-6 eindstand op het bord. WIK heeft geen fouten gemaakt en ruim gewonnen van Stavenisse. De uitslagen op de andere velden waren ook verrassend en tegenstander van volgende week Kruiningen is hierdoor kampioen geworden. WIK staat door de overwinning momenteel op doelsaldo 1ste in de laatste periode. Maar duidelijk mag zijn dat er de laatste wedstrijd moet worden gewonnen van Kruiningen om het seizoen te verlengen met de nacompetitie. Dit zou sinds lange tijd zijn voor WIK 1. Het belooft komende zaterdag een leuke wedstrijd te worden op de Vospit en natuurlijk is iedereen welkom!