Trainer Huseyin Dogan kon geen gebruik maken van een volledig fitte selectie voor de 6 punten wedstrijd tegen Smerdiek. Afgelopen dinsdag werd er zelfs niet getraind door het dusdanige grote aantal zieken. De meesten zijn de loop van de week wel hersteld, maar helaas kwam voor Dennis Dekker en Remco Theunisse de wedstrijd te vroeg. Daarentegen stond dat de afwezigen van vorige week weer wel aanwezig waren, met als belangrijke pion Harmen v/d Bok die na een lange periode van ziekte terug was in de basis.

WIK zat er vanaf het begin bovenop en gaf Smerdiek geen meter ruimte. Hieruit volgde een saaie eerste helft. Wel waren er een aantal flinke overtredingen, welke soms werden bestraft en soms niet. Vlak voor rust was er dan de eerste kans van de wedstrijd en deze werd door Smerdiek hard binnen geschoten. Zo was het ineens 0-1. 2 minuten later mocht Smerdiek aanleggen van 11 meter en werd de score verdubbeld naar 0-2.

Trainer Huseyin moest en deed een aantal tactische omzettingen. Het resultaat was gelijk merkbaar. WIK 3 invaller Wilmar Berrevoets werd goed diep gestoken en rondde koel af 1-2. In de rest van de 2de helft was WIK iets de bovenliggende partij, maar tot echte kansen kwam het niet. Met nog een kwartier te spelen kreeg Colin een grote kans waarbij er flink aan hem werd gehangen en uiteindelijk ging de bal er ook niet in. Zo'n 10 minuten van tijd was het toch WIK die de verdiende gelijkmaker op het bord zetten via Frank den Boer. Niet veel later kon Frank ook nog de winnende maken, nadat de keeper een rebound weggaf na een schot van Rick Bevelander.

Uiteindelijk staat er met 2-2 een terechte uitslag op het bord, maar er had meer in gezeten. Een kans is gemist om een plek verder te stijgen op de ranglijst. Volgende week wacht een lastige uitwedstrijd bij FC de Westhoek 1.