Afgelopen zaterdag stond voor ons 3de elftal de wedstrijd tegen SPS 3 op het programma. Het was de eerste keer dit seizoen dat deze ontmoeting op het programma stond. De eerdere wedstrijd was afgelast. We konden beschikken over een krappe, maar prima selectie. Wellicht zat er sinds enige tijd weer wel een overwinning in het vat.

Er werd zeer twijfelachtig begonnen en het spel van WIK was niet goed. Dit resulteerde al vrij snel in de 0-1 voor de bezoekers. Uit een lage voorzet kon de linksbuiten van SPS inschieten. De bal werd in eerste instantie nog gekeerd door Niels, maar in de rebound belandde bal toch in het doel. Niet veel later was het Wilmar die de gelijkmaker op het bord zette. Hij speelde zich goed vrij en schoot prima in de verre hoek buiten het bereik van de keeper van SPS.

Weer niet veel later kreeg SPS een strafschop van onze leidsheer Marcel. Nick bracht z’n tegenstander op een dusdanige manier naar de grond dat dit bestraft moest worden. Niels voeldde de nieuwe druk van onze nieuwe talentvolle keeper Anton en strekte zich volledig om redding te brengen op de strafschop. Net voor rust kwam WIK goed weg nadat een bal via de binnenkant van de paal uit de goal ging.

De 2de helft begon rommelig voor WIK en kwam het al snel weer goed weg met een bal op de lat. Niet veel later speelde de spits van SPS zich goed vrij en kon hij ondanks de druk van de verdediging de bal goed inschieten. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg WIK ondanks de tegenwind wat meer grip op de wedstrijd. Echter was het met een kwartier te spelen toch SPS dat de wedstrijd op slot gooide. Nadat de spits eerst keeper Niels uitschakelde met een schop in z’n kloten was het daarna makkelijk scoren voor zijn medespeler. WIK kon net voor tijd nog de 2-3 maken, maar helaas mocht het voor Patrick Verwest niet zo zijn dat hij z’n eerste van het seizoen maakte.

IMG 20230318 WA0009

Na de wedstrijd stonden er belangrijkere zaken op het programma. We moesten ons om 6 uur melden bij Royal Palace in Renesse voor 4 uren onbeperkt eten en drinken. Dit ging de meeste spelers veel beter af dan op het veld. Er werd op hoog niveau gegeten en gedronken. Vooral scheidsrechter Marcel leek veel beter te presteren dan eerder op de middag.

Voor degenen die ondanks de 30 minuten blessure tijd om half 11 nog niet voldaan waren stond er nog een afzakkertje in de lokale Stulp op het programma. Zo werd een niet al te succesvolle voetbaldag toch zeer gezellig afgesloten. Organisatie hartelijk bedankt!

Volgende week staat er een belangrijke wedstrijd op het programma tegen Brouwershaven 2. Deze moet gewonnen worden, net als in de thuiswedstrijd die 5-1 in het voordeel van WIK eindigde.