Vandaag stond de uitwedstrijd tegen SC Stavenisse 2 op het programma. Voor velen was het al een poosje geleden dat ze Stavenisse bezocht hadden, maar dit jaar zitten we weer met het plaatselijke 2de in de competitie. Op dit bezetten zijn een 3de plaats in de competitie dus we verwachtten wel wat tegenstand.

Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemmingen zagen we onze tegenstanders al druk bezig aan een warming up, ruim een half uur voor de wedstrijd. Dit boezemde wel wat angst in. We konden vandaag beschikken over een 14 koppige selectie, zoals altijd zijn er wat wisselingen, maar we mochten niet klagen.

Het werd een zware wedstrijd en in de gehele eerste helft had Stavenisse het beste van het spel. Wel was Wilmar nog gevaarlijk met een afstandschot en ging een schot van Oscar er onderkant lat uit. Stavenisse was erg gevaarlijk uit de vele corners, maar WIK wist met kunst en vliegwerk de 0 te houden achterin. Stavenisse leek nog even voor rust te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

In de 2de helft zagen we een zelfde wedstrijdbeeld en Stavenisse kwam dan ook verdiend op 1-0 via hoe kan het ook anders een kopbal uit een corner. Hierna kon WIK enkel op de counter gevaarlijk zijn via Wilmar. Wilmar kon nog een keer vrij naar de keeper, maar werd neergelegd. Er volgde hier slechts een vrije trap. Vrij onverwachts kon Jeffrey van Kooten in de 2de helft op goal schieten en hij trof doel in de verre hoek, 1-1. Niet veel later kreeg hij weer een schietkans, maar deze bal ging net naast. Hierna was de pijp bij ons 3de. Er restte niets meer dan tegenhouden. Dit lukte vrij aardig en Stavenisse kreeg vrijwel geen kans. Stavenisse eindigde de wedstrijd met 10 man, nadat de linkshalf het veld uit werd gezonden na een flinke charge op Eelco Boot. Gelukkig bleef het gevolg voor Eelco bij een gebroken scheenbeschermer.

Hierna kon de wedstrijd piepend en krakend uitgespeeld en werd er een puntje meegesleept naar Kerkwerve. Volgende week de laatste voor de winterstop, wederom uit en op Tholen. Dit keer is WHS 4 de opponent op Sportpark de Waaje in St. Annaland.