Gisteren stond voor WIK 3 de thuiswedstrijd tegen NOAD’67 3 op het programma. Na een pijnlijke nederlaag vorige week bij Smerdiek was er goede hoop tegen de derde keus uit Flipland. Met een selectie van 15 man mochten we niet klagen, jammer was wel de krappe keus uit voorhoedespelers. Voorhoedespeler en sterkhouder Wilmar was helaas door ziekte geveld. Daarentegen stond wel dat Bart Boot voor het eerst dit seizoen kon starten.

Die laatstgenoemde liet na 5 minuten zijn tegenstander lopen in de veronderstelling dat deze buitenspel stond. Echter werd er niet gevlagd of gefloten, dus kon deze speler vrij gemakkelijk breed leggen en zijn medespeler kon makkelijk de 0-1 binnen tikken. Het spel van WIK was erg moeilijk en stroef. De omstandigheden waren niet al te best, de bal was matig, de temperatuur laag en het veld hobbelig. In combinatie met de vroege 0-1 achterstand die ideale ingrediënten van een mooie voetbalmiddag.

In het vervolg van de wedstrijd kwam WIK er niet aan te pas en legde NOAD’67 ons de wil op. Er ontstonden zowel grote als kleinere mogelijkheden voor NOAD’67 gedurende wedstrijd. Maar met kunst en vliegwerk kon een grotere achterstand worden voorkomen. In de 65ste minuut was het eerste schot op goal van WIK door Davey. WIK probeerde nog een offensief er uit te persen op het laatst in een zoektocht naar de gelijkmaker. Echter mocht dit niet baten en had dit ook niet terecht geweest.

Al met al geen goede beurt, maar de nederlaag gelukkig beperkt gehouden. Met de 0-1 nederlaag was WIK 3 het best presterende seniorenteam van WIK, dus we kunnen terecht deze middag qua voetbal als een drama middag bestempelen. Komende zaterdag spelen we uit bij nummer 3 Stavenisse 2 om 14:30 uur.