Gisteren stond voor WIK 3 een uitwedstrijd op het programma tegen de oudgedienden van Smerdiek 3. Voor sommigen was het hun eerste weerzien tussen WIK en Smerdiek sinds een pijnlijke en helaas ook legendarische 18-0 nederlaag. Het positieve van het hele verhaal is dat de situatie binnen het seniorenvoetbal bij WIK sinds die dag enorm is verbeterd. Inmiddels staat WIK 1 met een 2de plaats in de 4de klasse 7 plaatsen boven Smerdiek 1, dit zag er 10 jaar geleden wat anders uit.

Zoals altijd waren er wat afwezigen, maar we konden toch met een representatieve selectie van 14 spelers afreizen naar Tholen. Grote blijdschap was er binnen de selectie dat onze rots in de branding Bart Boot voor het eerst dit seizoen weer zijn opwachting kon maken. In het begin van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat de wedstrijd gelijk op zou gaan en er volgden dan al kansen over en weer. Na 10 minuten spelen was het Wilmar die de 0-1 leek te maken, nadat hij goed was gelanceerd door Theo. Echter werd de goal afgekeurd door buitenspel. Halverwege kwam Smerdiek op 1-0 voorsprong, nadat er door zowel 3 spelers als onze keeper niet voldoende werd ingegrepen en de rechtshalf van Smerdiek eenvoudig kon scoren. Richting het einde van de eerste helft kreeg WIK via Wilmar en Arjen nog grote kansen op de gelijkmaker, deze eindigden in de handen van de keeper. Dit gebeurde ook met een vrije trap van Patrick van randje 16.

In het begin van de 2de helft was zichtbaar dat Smerdiek een spelertje op het middenveld erbij hadden gezet. Dit om de goed spelende Arjen aan onze kant te temmen. Dit had als gevolg dat ze een overwicht kregen op het middenveld. Helaas scoorde Smerdiek ook al snel de 2-0, nadat een slappe kopbal uit een corner door een botsing tussen keeper Niels en laatste man Patrick werd gepromoveerd tot een doelpunt. Hierna leek het verzet van WIK gebroken. De 3-0 volgde niet veel later nadat de spits van Smerdiek Niels kon passeren. Ook de 4-0 volgde weer niet veel later, uit een voorzet werd er door de WIK verdediging geappelleerd voor buitenspel. De eerste inzet werd nog gekeerd door Niels, maar nadat de bal werd teruggelegd op de 16 kon de spits van Smerdiek aardig binnenschieten.

Niels wilde graag dat de in de 2de helft ingevallen spits van Smerdiek ook nog z’n hattrick maakte. Hierin was hij succesvol toen hij een terugspeelbal verkeerd raakte en de spits ipv zijn teamgenoot Dennis bereikte. Was het dan allemaal slecht, nee zeker niet. In de 2de helft werd een goede inzet van Wilmar nog van de lijn gehaald en kreeg WIK via Bart Boot nog een grote kans.

We probeerden de lijn door te zetten van de laatste wedstrijden, door alles simpel te houden en bij de basis te blijven van het voetbal, 1x meer scoren als de tegenstander. Onze kracht ligt normaal bij weinig weggeven en efficiënt in de afronding. Dit was in deze wedstrijd zeker niet het geval. Er is naar de mogelijkheden zeer aardig gespeeld, maar door fouten zowel achterin als voorin eindigde deze wedstrijd in een geflatteerde 5-0 nederlaag. Volgende week wordt het seizoen weer vervolgd tegen NOAD 3’67 uit Flupland.