Gisteren stonden er 3 derby’s op het programma op de Vospit voor de 3 seniorenteams. Allereerst was de beurt aan WIK 2 welke het opnam tegen ZSC’63 3 uit Scharendijke. ZSC 3 had de laatste wedstrijden grote nederlagen en een grote overwinning op het bord gezet, het was dus een verrassing wat ons 2de te wachten stond.

Uiteindelijk werd het een goed generale voor het 1ste en 3de. WIK 2 won namelijk met 3-0, door goals van Finn Kouwenberg, Robbert de Looze en Arend v/d Spek. WIK 1 begon om 14:30 uur voor 1 van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Brouwershaven kwam halverwege de eerste helft op voorsprong nadat zij sterk begonnen. WIK kon dit in de eerste helft terecht ombuigen naar 1-2 door goals van Colin van Wanrooij en Jeroen de Ruijter. In de 2de helft vergrootte WIK 1 de voorsprong naar 3-1 door een mooie goal van Dennis Dekker. Een kwartier voor tijd maakte Brouwershaven de aansluitingstreffer. Het werd nog spannend nadat Jeroen de Ruijter z’n 2de gele kaart kreeg. Echter kwam WIK niet meer echt in de problemen en werd de overwinning binnen gesleept.

Op het 2de veld kwam op hetzelfde moment WIK 3 in actie tegen SKNWK 3. Ondanks de goede overwinning van vorige week leek het erop dat het een moeilijke wedstrijd zou worden voor ons 3de. SKNWK bleek ook de sterkere ploeg te zijn en dit resulteerde halverwege de 1ste helft in een terechte 0-1 na een afvallende bal uit een vrije schop. Echter niet veel later kon Arjen Berrevoets een voorzet van Eelco Kouwenberg binnen glijden. Niet veel later was het Thijs v/d Velde die voor de goal goed doorzette en de verrassende 2-1 op het bord zette.

In de 2de helft was het tegenhouden voor WIK, maar dit werd gedisciplineerd en met veel fanatisme gedaan. Arjen had in een uitval de 3-1 op z’n schoen, maar deze werd gepakt door de keeper. SKNWK zette WIK wel onder druk, maar het bespaard tot een enkele kans. Zo werd ook de 3de wedstrijd door een WIK seniorenteam winnend afgesloten en smaakte de overwinning erg zoet.

De middag werd afgesloten met live muziek, wat de stemming in de kantine natuurlijk alleen maar verbeterde. Uiteindelijk was het een heel leuk weekend als WIKker en we mogen trots zijn op de prestaties.
Volgende week een weekend met enkel onze JO16 in actie en dan kunnen we erop 29 oktober weer vol tegenaan!

Er zijn dit weekend flink wat doelpunten gemaakt door verschillende doelpuntenmakers. Voorlopig is Frank den Boer nog steeds topscorer met 4 goals.

Klik hier om naar de topscorerslijst te gaan.