Vandaag stond de wedstrijd tegen FC de Westhoek'20 4 op het programma voor WIK 3. Na de zeperd van vorige week tegen Bruse Boys 4 leek dit een tegenstander waar meer tegen te halen waren. We konden vertrekken met een 15 koppige selectie dus dat was mooi. We speelden op het 2de veld, wat gebruikt wordt als trainingsveld en daardoor niet in een beste staat is. Dit is weer even wennen na het vlakke kunstgrasveld van vorige week op Bruinisse. Echter gaf het merendeel van de selectie de voorkeur aan het slechte veld op Burgh-Haamstede.

In het begin van de wedstrijd was het even aftasten en dit leidde aan beide kanten niet tot grote kansen. Na 10 minuten werd toch wel zichtbaar dat WIK de bovenliggende partij was. Hieruit ontstonden grote kansen voor diverse spelers. Halverwege de eerste helft was het dan Jeroen die een voorzet van Thijs mooi binnen werkte. Niet veel later kwam de Westhoek op gelijke hoogte na een makkelijk weggegeven doelpunt. Na 30 minuten kwam ons Phantom Jack in het veld en die verzuiverde direct zijn eerste kans waardoor de voorsprong weer 2-1 voor WIK was.

Na de rust bleef de 2-1 voorsprong lang op het bord staan, mede door goed keeperswerk van de keeper van de Westhoek bleef de voorsprong op 1 doelpunt. Er waren kansen voor Jeroen, Jack, Wilmar, Bart, maar het mocht niet baten. Richting het laatste kwartier scoorde WIK dan toch terecht 2x en hiermee leek de wedstrijd gespeeld. Echter met nog 5 minuten werd er een cadeautje uitgepakt door de Westhoek en werd de marge weer 2. Zo kwam de eindstand op het bord met 2-4. Een meer dan terechte uitslag en een compliment aan de voetballers van WIK 3 die een prima pot gespeeld hebben.

Volgende week staat weer een wedstrijd tegen Bruse Boys 3 op het programma, deze keer natuurlijk op onze eigen Vospit.