Afgelopen zaterdag stond voor WIK 3 de uitwedstrijd tegen SKNWK 3. Met een selectie van 14 man werd er afgereisd naar sportpark het Springer. Op een hard en droog veld met een koude wind was WIK in het begin de bovenliggende partij, maar tot kansen kwam het niet. In de loop van de wedstrijd werd SKNWK sterker en kreeg het een paar kleine kansen. Net voor rust kwam SKNWK op voorsprong. Bart werd uitgekapt door de spits van SKNWK 3 en hij schoot vervolgens de bal laag in het doel.

De 2de helft begon gelijk slecht voor WIK. Door een beetje rommelige situatie kon SKNWK op de goal van WIK af. Bart probeerde de bal in een uiterste poging nog te blokken, maar uiteindelijk belandde het schot via zijn been toch in de goal. Zo keek WIK 3 al snel in de 2de helft tegen een 2-0 achterstand aan. Het voetbal werd er hierna niet beter op en WIK probeerde op counter iets te forceren. Er waren enkele goede acties van Arjen en veel loopwerk van Pim tot aan krap aan toe. Via een vrije trap van Patrick raakte WIK nog de paal, maar veel verder kwam het niet.

Er was ook nog een vervelende situatie. Maurice de Vlieger werd ten val gebracht in de 16 van Nieuwerkerk. Bij z’n val kwam hij verkeerd terecht en zo bleek later heeft hij z’n sleutelbeen gebroken.

Maurice, namens iedereen bij WIK veel sterkte toegewenst met het herstel!

Al met al was het een slechte wedstrijd en werd het nog extra verveld door de situatie met Maurice. Maar snel proberen te vergeten.  Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen koploper Duiveland 3 op het programma. Vooraf wordt er geluncht in Zierikzee bij Broodje van Nassau!