• Kantine
  • SKNWK 1 - WIK 1
  • WIK JO7
  • Bru 4 - WIK 3

Als u denkt dat alleen een profclub van een 0-4 achterstand terug kan komen dan heeft u het mooi mis!! De eerste kans in de thuiswedstijd van Wik-2 tegen MZC’11-5 is voor Wik echter het schot van Nick Dicou wordt gestopt door de keeper van de tegenstander. De volgende kans is voor de Zierikzeese club, het schot kan door keeper Ferrie Berrevoets niet gestopt worden dus 0-1. Niet veel later een harde hoge bal die via de paal het doel in gaat, en zo staat Wik al snel tegen een 0-2 achterstand aan te kijken. Maar het leed is nog niet geleden.

Na diverse kansen: een schot van Eelco Boot dat naast gaat, een pass van Jack vd Velde die door de verdediging van MZC wordt weggewerkt, een schot van Theo Wittenberg wat hoog over gaat en als laatste een poeier van Eric vd Zande die op de lat eindigt, is het een aanval van MZC waaruit het schot via de binnenkant van de paal  in de handen van Ferrie beland. Echter de bal is al over de lijn en sportief als de mannen van Wik zijn… geven ze dat ook eerlijk aan 0-3.
Dan weer diverse kansen voor Wik, de mooiste hiervan is degene waar de MZC keeper ver uitkomt en Wilmar Berrevoets op een leeg doel kan schieten, echter het schot gaat ver voorlangs en brengt de tegenstander geen schade toe. MZC doet het beter, het eerste schot knalt op de lat, maar in de  daaropvolgende actie wordt de verdediging van Wik uitgespeeld en de ruststand op 0-4 gezet.

Na de rust is WIK feller,  gelijk een schot van Theo naar Colin van Wanrooy wat hij maar net naast schiet. Vervolgens een pass van Nick op Wilmar en deze maakt 1-4. En WIKgaat door.. een pas van Eric vd Sande naar Colin die hem doorlegt naar Jack vd Velde, hij maakt de 2-4!!! En het gaat nog verder!!! Leroy Vis kan de bal aannemen en doorleggen naar de opgelopen Wilmar, die schiet de bal naar Jack en deze maakt zijn tweede in deze helft en staat het 3-4.

Dan MZC weer maar de gevaarlijke actie beland naast het doel. Ook Jack schiet naast, maar de pass van Wilmar naar Theo wordt door de laatste wel ingeschoten en zo staat het zomaar 4-4 gelijk!!! Hierna kan Theo een voorzet van Jack niet verzilveren maar kopt hij enkele minuten later een voorzet van Colin er wel in… Wik staat voor met 5-4!!

En Wik gaat nu nog straffer voetballen, drie gemiste kansen, een kopbal van Colin die te zacht is, een schot van Theo wat overgaat evenals het schot van Jack op aangeven van Maurice de Vlieger en een doelpunt van Wilmar via een pass van Jack zetten de stand op
6-4!! Wie had dat gedacht!!!

Dan fluit scheidsrechter Ron af en is het tijd voor de derde helft. Vreugde bij het tweede van Wik en een enigszins ontredderd MZC’11-5.
En zo kan ook bij een amateurclub goed teruggekomen worden vanuit een flinke achterstand!!

Volgende week speelt het tweede uit tegen de koploper in de poule Bruse Boys 4.