• WIK JO7
  • Bru 4 - WIK 3
  • Kantine

1180271 1024x768

Gisteren kwam nummer 2 en beoogd kampioen Luctor Heinkenszand 1 op bezoek op de Vospit. In de uitwedstrijd hield WIK lang stand en werd uiteindelijk met 2-0 verloren. Trainer Jos Wesdorp kon over een vrij complete selectie beschikken. We begonnen met Lorenzo op goal, 5 mans verdediging met Pim, Remco, Frank, Harmen en Arjen. Het middenveld bestond uit Colin, Remon en Jeffrey Herfst. De aanval bestond uit Ian en Camiel, op de bank namen plaats Nick, Bart v/d Velde, Dennis en Niels.

1180300 1024x768
De wedstrijd begon met een mooie sfeeractie door onze JO17. In het begin van de wedstrijd werd gelijk duidelijk dat Luctor zich niet wilde laten verrassen zoals in de uitwedstrijd. WIK kwam onder druk, maar dit leidde eigenlijk maar tot 1 kansje, welke goed gekeerd werd door Lorenzo. Scheidsrechter Charif zat vanaf minuut er bovenop en liet weinig toe. Na 15 minuten kreeg WIK een vrije trap op zo’n 25 minuten. Remco schoot keihard in de verre hoek van de keeper, de bal vloog onderkant lat richting de doellijn. Helaas voor WIK stuiterde de bal terug het veld in. Niet veel later kwam Luctor op voorsprong. Aan de rechterkant van het veld mocht een speler vrij voorgeven en ter hoogte van de eerste paal kon de spits van Luctor makkelijk inkoppen.

1180362 1024x768
Niet vele later verdubbelde Luctor de voorsprong. Een ogenschijnlijk makkelijke bal voor Lorenzo werd door Remco verlengd, waardoor hij z’n eigen keeper verschalkte. Net voor rust hield Lorenzo de marge op 2 door op knappe wijze een schot van Luctor te keren.

1180306 1024x768
In de 2de helft zagen we een iets mattere vertoning van het spel van beide kanten. Na circa 10 minuten vergrootte Luctor de marge naar 3 door een goed uitgespeelde goal. In het restant van de wedstrijd zocht WIK nog naar een mogelijkheid om de eer te redden en Luctor zocht naar het 100ste competitiedoelpunt. WIK was hier het dichtst bij via een grote kans voor Frank den Boer, helaas keerde de keeper van Luctor de kopbal op schitterende wijze.

1180474 1024x768
Veere won gisteren ook weer zijn wedstrijd en zo blijft het verschil tussen Luctor Heinkenszand en Veere 1 verliespunt om de strijd om de titel. SKNWK deed goede zaken door met 7-3 te winnen van Nieuwland, hierdoor blijven wij gelijk staan met Nieuwland. Volgende week staat de derby tegen FC de Westhoek 1 op het programma, deze wordt gespeeld om 14:30 uur op Sportpark van Zuyen.

Meer foto’s van Petra Noordijke van deze wedstrijd zijn weer te zien in het fotoboek onder deze link.