Afgelopen zaterdag stond de 2e uitwedstrijd op het programma tegen Wemeldinge. Zoals uit het programmaboekje van Wemeldinge bleek, was de laatste ontmoeting al 10 jaar geleden. Deze wedstrijd in het seizoen 2005/2006, werd 1-1.

WemeldingeWe vertrokken naar Wemeldinge met de van vakantie teruggekeerde Arjen, maar zonder de geblesseerden Harmen, Elmar en Dennis v G. We waren natuurlijk gebrand om de ongeslagen status van dit seizoen voort te zetten en ook bij Wemeldinge niet onderuit te gaan.

Aan het begin van de wedstrijd was Wemeldinge de ploeg die de bal rond liet gaan. WIK liet dit toe en dit resulteerde in een paar kansjes voor Wemeldinge. Aan onze kant was het niet fel genoeg en kwamen we niet toe aan rustig voetballen. Toch kwamen er wat kansen voor ons en hier hadden we er zeker 1 van moeten maken. Een kans van Dickenson die op de keeper af ging, maar zijn schot werd gekeerd. Een kopbal van Camiel uit een corner ging net over.

Net al een punt gemaakt over het niet fel zijn aan onze kant. Dit resulteerde in een steekpass van Wemeldinge, waar de spits door kon lopen op Robin. De spits gaf de bal af naast hem, waardoor hij simpel binnen kon schieten. 1-0 Wemeldinge. Na de 1-0 ging het spel op en neer, was Wemeldinge iets gevaarlijker, maar bleef het 1-0 tot de rust.

In de kleedkamer was het vrij stil, maar het was toch niet de eerste keer dat we met een achterstand de kleedkamer in gingen.

De tweede helft was het spelbeeld nagenoeg hetzelfde. Wemeldinge was iets gevaarlijker, WIK kon niet veel creëren voor de goal. Zo’n 10 minuten na rust was het Wemeldinge dat te makkelijk door kon zetten richting de goal en de spits die aangespeeld werd in de 16 en uit de draai uit kon halen. 2-0. Het was simpelweg Wemeldinge die de kansen benutte die ze gegeven werden.

Niet veel later na de 2-0 was het weer een speler van Wemeldinge die diep werd gestuurd. Deze speler kruiste voorlangs Pim, die hem aantikte en daardoor een doorgebroken speler onderuit haalde, rode kaart.

Na deze rode kaart was nog even het geloof om allemaal een tandje bij te zetten, maar dit resulteerde in meer ruimte achterin en de 3-0 voor Wemeldinge. Na de 3-0 liet Wemeldinge ons nog een beetje voetballen, maar was de wedstrijd gespeeld.

De eerste nederlaag is dus een feit. Deze was zeker niet nodig geweest, maar dat is nu te laat. Komende week gaan we weer hard trainen richting de volgende wedstrijd, Vosmeer thuis, waar we de punten graag op de Vospit willen houden!