• Kantine
  • Bru 4 - WIK 3
  • WIK JO7

Het begint vanmiddag allemaal met een gezellige lunch met ongeveer 17 spelers bij Cafetaria ’t Centrum in Zierikzee. Om 12 uur wordt er aangeschoven en na het nuttigen van lekkere erwten of tomaten soep en daarna broodjes met beleg gaan de mannen tegen half 2 richting de Vospit. Daar staat een frisse wind dwars op het veld die het voetballen er zeker niet makkelijker op zal maken. Maar gelukkig blijft de voorspelde regen gelukkig weg.

Om ruim voor half 3 geeft scheidsrechter Marcel Passenier het fluitsignaal om te gaan voetballen tegen MZC’11 5 die op één na laatste staan in de competitie. Het zou met het team wat op dit moment op het veld staat geen lastige wedstrijd moeten worden. Maar zoals wel vaker voorkomt niets is minder waar !!! De wedstrijd ontaard in een zogenoemde “draak” van een wedstrijd.
Niet omdat er niet op een vriendelijke manier wordt gespeeld zeer zeker niet maar MZC speelt echt een superslechte eerste helft en Wik doet hier vooral op het punt van scoren echt niet voor onder. Jeffrey van Kooten, Jack vd Velde, Steef vd Wekken en Maurice van Leeuwen weten de eerste tijd wel voor de goal te komen maar niet te scoren. Niet in het minst omdat de Zierikzeese keeper vaak in de weg staat. MZC komt na ongeveer twintig minuten te hebben gespeeld een keer zover voor het Kerkwervse doel dat ze er werkelijk ook een keer op kunnen schieten, niet dat het schot gevaarlijk is zeer zeker niet, keeper Niels Hendrikse kan het met gemak stoppen. Na deze actie uiteindelijk een aanval van Wik waaruit wordt gescoord een voorzet van Jeffrey naar Jack en deze maakt de 1-0.

Hierna wederom nog meer kansen voor Wik en enkele aanvallen van MZC die door Bart Boot en Maurice de Vlieger worden gekeerd. Maurice van Leeuwen schiet op het doel maar wederom staat de MZC keeper goed op zijn plaats en wordt het hoekschop. Genomen door Jeffrey doorgegeven door Jack wordt hieruit door Bart de 2-0 gemaakt. En hierna nog meer kansen voor Wik die jammer genoeg geen van allen in het net terecht komen. De twee die er het dichts bijkomen is een schot van Steef wat net naast gaat en een schot van Jeffrey op een voorzet van Leroy Vis wat op de lat beland.

Aan de andere kant komt MZC twee keer gevaarkijk door, het eerste schot wordt door Niels in eerste instantie logelaten maar dan toch nog gepakt en het tweede schot kan hij wat makkelijker pakken. Dus uiteindelijk met een magere 2-0 voorsprong de rust in.

Dan de tweede helft: De beide teams komen enigszins gewijzigd uit de kleedkamer. MZC start gelijk veel feller dan in de eerste helft. Dit leidt al heel snel tot de 2-1 en Wik wordt in de verdediging gedwongen. Na een tijdje gespeeld te hebben kan Wik wel weer voor het doel van de tegenstander komen maar wederom geen scores. Dan MZC weer ze blijven aandringen, Niels redt , Leroy kopt de hierop volgende vrije trap weg, Maurice van Leeuwen kan de bal oppakken en doorgaan maar de verdediging van de tegenstander stopt ook deze aanval en de volgende wordt verwerkt tot een hoekschop waar verder niets uitkomt. Enkele keren komt MZC weer door maar kunnen geen doelpunt maken. Een volgende aanval van Wik via Ercan Ayaz naar Leroy die de bal bij Jack neerlegt eindigt in een doeltrap. Maar uit de volgende van Leroy naar Ercan die hem keurig bij Maurice van Leeuwen laat belanden wordt er wel gescoord maar… Maurice komt hierbij wel zo hard in tegen de MZC keeper dat deze even groggy op de grond blijft liggen, reden voor scheids Marcel om dit doelpunt af te keuren. Na dat het spel is hervat wordt een schot van MZC door Arjen Berrevoets die de verdedigende taak van Maurice de Vlieger heeft overgenomen niet goed geraakt en een speler van MZC kan alleen doorgaan naar het doel van Wik. Keeper Niels is echter zeer alert en stopt het behoorlijk harde schot perfect. Maar even later komt de tegenstander vanuit een ingooi alsnog bij het doel en scoren ze de 2-2. Voor Wik is het Eelco Boot die het van afstand probeert maar dat schot gaat naast. MZC speelt vervolgens de verdediging van Wik uit en maken de 3-2!!!!

Dan is de strijd gestreden Wik ziet geen kans om de gelijkmaker te scoren en de scheids fluit dan maar af. De eerste helft was voor Wik voetballend wel Ok maar de tweede helft was volgens enkele insiders de slechtste ooit.
Gelukkig is het nu winterstop, hopelijk geeft deze twee maanden de diverse spelers die met blessures lopen de tijd om op te knappen.
De volgende wedstrijd is gepland voor Zaterdag 09 februari 2019 dan uit tegen SKNWK 3.

Uw verslaggever wenst u fijne dagen toe en spreekt de wens uit dat aankomend voorjaars seizoen alle spelers voor Wik’57 2 (de jongere en wat oudere, de snelle en de wat minder snelle of de technische en de andere wat minder technische ) allemaal weer enthousiast naar de voetbalwei komen om in deze 5e klasse hun partijtje weer mee te voetballen. Want we hebben jullie allemaal weer voor het tweede nodig!!!