• WIK D1 kampioen
  • WIK 1
  • SKNWK 1 - WIK 1
  • wik-svd 2015
  • WIK JO17

Vandaag op de eerste dag van de herfst ( wat aan het druilerige weer ook wel te merken was) de eerste competitie wedstrijd, deze tegen SKNWK 3. O.l.v. scheids Marcel Passenier wordt er begonnen. SKNWK speelt van het begin af aan op balbezit en kan ook de eerste kans creëren. De bal beland echter op de paal. Hierna is het Wik: Theo Wittenberg legt de bal voor maar Ercan Ayaz schiet over. En als deze twee het omkeren stuit het schot van Theo op de Nieuwerkerkse keeper. Dan komt SKNWK weer door maar onze gelegenheids keeper Joel Bottemanne uit de JO19 staat zijn mannetje en verwerkt het schot tot een hoekschop. Even later weer SKNWK maar wederom schiet hun speler op de paal.


Voor Wik is het wederom Theo die de bal voor de goal legt maar het schot van Davey kooman is niet goed gericht en verdwijnt via een speler van SKNWK over de achterlijn. De tegenstander blijft gevaarlijk doorkomen maar dit schot gaat naast. Een aanval van Wik van Marco Ganzeman via Theo naar Davey beland wederom bij de SKNWK keep. En weer schiet SKNWK de bal naast het Kerkwervse doel!!!.
Dan een overtreding op Theo en een vrije trap ruim buiten de zestien is het gevolg. Ferrie Berrevoets gaat achter de bal staan en….. met een mooi schot over de SKNWK verdedigers knalt de bal mooi en ongrijpbaar voor de Nieuwerkerkse keeper in het doel, zo staat het 1-0.


Als beide teams nog een keer over het doel schieten is het tijd voor de thee.
Na rust, SKNWK neemt als eerste het voortouw en kan richting het doel van Kerkwerve opstomen.
De net ingevallen Wim vd Velde kan op het nippertje een doelpunt voorkomen door de bal over de achterlijn te werken. Een opzet van Marco Ganzeman naar Yani Bakker wordt door de laatste in de handen van de keeper geschoten. SKNWK blijft pech hebben, een schot op doel gaat via keeper Joel op de paal en wordt weggewerkt. Een vrije trap van Marco gaat via Yani richting doel maar wordt door de aanvoerder van SKNWK tot corner gekopt. Na het nemen hiervan wordt een schot van Marco terug het veld ingewerkt, daar komt Oscar Meijer echter oplopen en met een prachtig schot met de buitenkant voet knalt de bal in de kruising. De actie levert hem na de wedstrijd de titel “ man of the match” op en staat het 2-0. Een aanval van Ferrie via Theo naar Ercan gaat naast en de daaropvolgende pass wordt naast geschoten door de inkomende Davey.


Dan krijgt SKNWK eindelijk het beoogde doelpunt als ze door de Wik verdediging heenlopen en Joel het harde schot het nakijken geven.
Leroy Vis krijgt de bal van Oscar en legt deze zuiver voor de goal maar de inlopende Davey heeft wederom pech als hij de bal te zacht inschiet.
Zo loopt de wedstrijd waarin beide teams goed hun best deden ten einde en zijn na het fluitsignaal de eerste drie punten voor het tweede binnen.
Als dan even later ook Wik’57 1 hun wedstrijd winnend afsluiten is het feestje deze middag op De Vospit compleet.
Volgende week speelt Wik’57 2 een uitwedstrijd, deze is in Kamperland tegen de Bevelanders 4.

Webdesign Tonny