• Kantine
  • SKNWK 1 - WIK 1
  • WIK JO7
  • Bru 4 - WIK 3

1Dinsdagavond 17 december was de uitreiking van de Clubheld van het Jaar verkiezing. Voor deze verkiezing zijn we met een groep van 10 personen afgereisd naar het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht. Om 19.30 uur werden we ontvangen en kreeg Gérard een button opgespeld met daarop ‘Clubheld van het Jaar’. Rond 19.45 uur werden we naar het theater geleid. Gérard zat met de 11 andere provinciewinnaars vooraan bij het podium en alle meegereisde ‘supporters’ zaten in de rest van de zaal.

 

2De avond werd gepresenteerd door Manuel Venderbos. Het programma was verdeeld in vier blokken en ik elk van deze blokken werden steeds drie provinciewinnaars voorgesteld. Gérard was in het derde blok aan de beurt. Eerst werd er een filmpje getoond van de provinciewinnaar, dit filmpje bestond uit allerlei stukjes film die wij de afgelopen weken hebben opgenomen op de Vospit. Daarna werd Gérard geïnterviewd door Manuel Venderbos en vervolgens kreeg hij vragen van de jury. Erben Wennemars zat ook in de jury en hij vroeg onder andere aan Gérard wat WIK voor het dorp Kerkwerve betekent. Gérard heeft als antwoord op deze vraag verteld wat WIK allemaal organiseert voor het dorp en ook dat WIK heel veel samenwerkt met de dorpsraad. Erben vond het mooi dat een voetbalvereniging zoveel kan betekenen voor zo’n klein dorp.

 

3Nadat Gérard geweest was kwam er nog 1 blok met andere provinciewinnaars en daarna was het tijd voor de uitslag. Voordat de uitslag bekend werd gemaakt was er nog een optreden van Lucas Hamming. De jury ging in beraad en keerde na een minuut of 10 terug met de uitslag. Voordat de uitslag bekend werd gemaakt werden alle winnaars het podium opgeroepen en ontvingen zij allemaal een bos bloemen. Volgens de jury waren de 12 provinciewinnaars eigenlijk allemaal winnaars en verdienden zij allemaal een feest. Maar zoals de jury ook zei: ‘Er kan er maar 1 winnen’. Daarna werd de uitslag bekend gemaakt. Helaas heeft Gérard niet gewonnen. Voetbalclub Drachtser Boys ging er met het feest vandoor.

Nadat de uitslag bekend was gingen alle winnaars nog met elkaar op de foto en was het tijd voor een hapje en drankje. Erben Wennemars kwam nog naar Gérard toe en gaf hem het compliment dat hij het mooi vindt dat een kleine vereniging zo groot kan zijn en zoveel kan betekenen voor een dorp. Hij zei ook tegen Gérard dat WIK hoog op zijn lijstje stond om te winnen en dat vatten we zeker op als een compliment. We zijn dan wel een kleine vereniging, maar we zijn zeker dapper!
Na de uitslag van de verkiezing werden er nog foto’s gemaakt en ook werd er nog nagepraat met mensen van andere verenigingen. Natuurlijk moest ook nog even het hele meegereisde gezelschap op de foto. Daarna hebben we nog even een drankje gedaan en vervolgens zijn we weer teruggereisd naar Zeeland.

 4

De afgelopen weken hebben we samen veel gedaan aan de verkiezing Clubheld van het Jaar. Zo is er bijvoorbeeld heel veel promotiemateriaal verspreid op de website en de verschillende facebookpagina’s, is er een artikel geweest in de wereldregio, is er een gedicht uitgedeeld tijdens de sinterklaasintocht en is er veel promotiemateriaal opgehangen in de kantine. Maar naast alles wat wij gedaan hebben, hebben jullie ook veel gedaan. 5De link is door heel veel mensen gedeeld op Facebook, maar ook via Whatsapp. De reacties die we hebben gehad zijn heel positief en leuk. Door deze verkiezing hebben we Gérard in het zonnetje gezet, maar we hebben ook zeker WIK op de kaart gezet. Helaas hebben we geen feestje voor de hele vereniging gewonnen, maar we hebben met z’n allen wel iets bereikt. Veel meer mensen weten nu wat voor leuke, gezellige en sportieve club s.v. WIK’57 is en daar mogen we heel erg trots op zijn! Zonder alle hulp en het verspreiden van de link hadden we nooit zover kunnen komen en daar willen we jullie allemaal voor bedanken!

 

Webdesign Tonny