• SKNWK 1 - WIK 1
  • wik-svd 2015
  • WIK JO17
  • WIK 1
  • WIK D1 kampioen

1Vrijdagavond 5 april vond de vrijwilligersavond plaats. Zo’n 50 mensen hadden zich opgegeven voor deze avond en rond half 8 kwamen de eerste mensen binnen. De avond begon rustig met een bakje koffie/thee en een plakje cake gesponsord door Zeelandia. Vervolgens hield voorzitter Gérard van Wanrooij een welkomstpraatje waarin hij alle vrijwilligers bedankte voor hun inzet voor WIK en waarin hij vertelde dat hij hoopte dat de vrijwilligers nog lang willen blijven inzetten voor WIK. Verder vertelde hij ook hoe het programma van de avond er uit zou gaan zien. Er zouden een aantal bingo-rondes gedaan worden en daarnaast zou er ook gestreden worden om een prijs tijdens het spelletje petje op/petje af.

2

De eerste bingo-ronde bleek al gelijk een groot succes en er waren al veel fanatiekelingen die streden voor de chocoladepaashazen en de tapasplank. Sommige aanwezigen kwamen zelfs bij voorzitter, en tevens ook de bingo- en quizmaster van deze avond, Gérard kijken of alle nummers wel echt in de bingomolen zaten. Na deze eerste ronde was er even tijd voor het halen van een drankje en een rookpauze en daarna werd er snel verder gegaan met de tweede ronde. Ook hier waren weer chocoladepaashazen te winnen en daarnaast ook een fles wijn.

5

Na de tweede ronde werd er nog een aantal keer rondgegaan met schalen met hapjes en werd iedereen weer voorzien van een drankje en een petje. Het was namelijk tijd voor petje op/petje af. Door de organisatie waren 50 vragen bedacht voor het geval dat het spelletje heel lang zou duren. Er werd gestart met een aantal makkelijke vragen, maar al snel vielen er aardig wat mensen af bij de vraag: Wat is de eerste zin van het clublied van WIK? Toch bleven er nog genoeg mensen in de strijd om door te gaan met het spelletje. Bij vraag 11 ging het echter helemaal mis. De stelling: In Barcelona staat een triomfboog die de Arc de Triomf heet bleek wel heel erg moeilijk. Iedereen dacht namelijk dat het niet waar was. Maar het is wel waar. Voorzitter Gérard wist even niet wat hij hiermee aan moest, maar gelukkig waren er nog genoeg vragen en dus begon het spelletje gewoon weer opnieuw. Uiteindelijk waren Karel en Johan over en zij speelden dus de beslissende vraag. Deze vraag luidde: Wat is het totaalbedrag als je de prijzen van de twee prijslijsten die in de kantine hangen optelt? Het juiste antwoord op deze vraag is €92,55. Johan gaf het antwoord €92,- en daarmee was hij dus de winnaar van het spelletje petje op/petje af en ging hij naar huis met het Zeeuwse mandje.

3

Nadat de dames van de organisatie weer rond waren gegaan met hapjes en iedereen weer wat te drinken had werd de avond afgesloten met het laatste rondje bingo. In dit rondje waren weer chocoladepaashazen en een tapasplank te winnen. Eerst moest de middelste rij vol. Deze bingo was er best snel. Het duurde even voordat de tweede bingo viel. Maar uiteindelijk hadden twee mensen bingo. Kees en Denise. Kees vroeg gelijk of hij iets van Feyenoord won, want dan gaf hij het graag weg. Maar het ging om een chocoladepaashaas en dus moesten de twee winnaars dobbelen. De eerste keer gooiden zij allebei 3, maar de tweede keer won Denise. Al snel klonk door de hele kantine: helemaal niets in Amsterdam.

4
De laatste bingoronde was nog niet helemaal klaar, want er moest nog gestreden worden om de volle kaart. Uiteindelijk waren er ook hier twee winnaars. Opnieuw Kees en daarnaast ook Eelco. Weer moest er gedobbeld worden. In de kantine klonk dit keer: dit wordt dobbelen om de schaal van het landskampioenschap. Kees won dit keer wel en zei dat dit een voorteken was voor het landskampioenschap. Of dat echt zo is, dat weten we nu nog niet. Na deze bingoronde sloot Gérard de avond officieel af met de woorden: ik hoop vanuit de grond van mijn hart dat we allemaal nog lang vrijwilliger mogen blijven van onze club! Na dit afsluitwoord bleef het nog lang gezellig in de kantine. Een geslaagde avond dus!

 

Webdesign Tonny