Site1

Deze week diverse geblesseerden en afzeggingen wegens andere omstandigheden, maar gelukkig komen Sven Bijdevaate en Stefan Heeg uit de JO19 ons versterken. ( Sven en Stefan bedankt voor jullie medewerking!!!) Vandaag krijgt het tweede van Wik’57 Duiveland 3 op bezoek, zij zijn vlgs coach Jan de Jonge wel compleet.
Onder de deskundige leiding van scheidsrechter Ron Janson gaat de wedstrijd van start. Duiveland zet gelijk veel druk zodat Wik in de verdediging wordt gedrongen, Zelfs Leroy Vis komt meehelpen om o.a. zijn bij Duiveland voetballende dorpsgenoot Jan op ’t Hof af te stoppen zodat hij de bal niet voor kan geven. Ondanks alle inspanningen wordt er in de zevende minuut vanuit een corner door Hans Capelle het eerste doelpunt voor Duiveland gescoord. Nu is het alle hens aan dek voor Wik om de tegenstander tegen te houden. Dankzij goed verdedigen en een mooie redding van keeper Niels Hendrikse blijft de 0-1 staan tot aan de rust.

46351697 919730211567582 8617238437835046912 o

Na de thee komt Wik beter in de wedstrijd, dit resulteert in een opzet van Maurice de Vlieger en Patrick de Boekert waaruit uiteindelijk Nick Dicou de 1-1 kan scoren.
De minuten van de tweede helft tikken weg, zal de stand gelijk blijven?? Nee deze keer niet, Wim vd Velde maakt in de zestien meter een overtreding door een speler van de tegenstander op onreglementaire wijze af te stoppen. De scheids kan niets anders doen dan een penalty toewijzen.

46403091 919729218234348 3867265553492082688 o
En deze wordt natuurlijk benut, stand 1-2. Met man en macht gaat Wik op zoek naar de gelijkmaker maar de mooiste kans, een schot van Steef vd Wekken op een voorzet van Nick Dicou wordt door de keeper van Duiveland Jordy de Jonge met een snoekduik over de achterlijn gewerkt.
Na 2 x 45 minuten fluit Ron af, Wik deze keer geen punten. Voor de positie in de competitie maakt het verlies geen verschil want ook de nummer één Colijnsplaatse Boys en de nummer vier Bruse Boys hebben punten laten liggen. Intussen gaat de competitie door, volgende week thuis voetballen tegen ZSC’62 die evenveel punten heeft als Wik maar een iets lager doelgemiddelde, zij waren deze week vrij.
Als laatste nog een korte rectificatie betreffende het verslagje van vorige week, FC de Westhoek 3 had niet drie keer verloren en vier keer gelijk maar één keer gewonnen, twee keer verloren en vier keer gelijk.