WIK De Meeuwen

Eindelijk is het dan zaterdag 1 juni, deze middag wordt er in Dinteloord gevoetbald om het kampioenschap in de KNVB beker poule. Om half 1 wordt er met een touringcar van fa v Oeveren uit Zierikzee met chauffeur Cor Juffermans vertrokken richting Dinteloord. De gezelligheid zit er al goed in. Daar aangekomen is het niet alleen zeer warm maar moet er ook nog nog een poosje gewacht worden tot de wedstrijd begint dus wordt er bij de dames van MZC’11 en Fc de Westhoek gekeken hoe zij het ervan af brengen (FC de Westhoek MO17-1 wordt Kampioen en op een ander veld wordt MZC’11 MO17-1 tweede).

Dan is het eindelijk toch drie uur en de teams o.l.v. scheidsrechter Nieuwland en assistenten Huijgevoort en Zizoir komen onder luid gejuich, geknal en brandende fakkels ( ondanks dat er uitgevaardigd was dat dit niet mocht) het kunstgrasveld oplopen. Gelegenheid Coach Wouter van Zwackhalen ( jawel die van het eerste team van Wik) en medecoach Remon de Boer staan ter ondersteuning van het Kerkwervse team langs de lijn. De wedstrijd begint en de meeuwen zetten gelijk veel druk op Wik. De eerste vrije trap gaat over en de derde aanval eindigt in een hoekschop. En dat alles binnen een minuut, hierna valt ook gelijk al de 1-0 voor de meeuwen. Wik is nog even niet bij machte om de tegenstander van zich af te houden. Gelijk krijgen ze weer diverse aanvallen te verduren, Sven Bijdevaate, Nick de Boer en Colin van Wanrooij kunnen de bal wegwerken. Dan kan Wik een paar keer voor het doel van de Meeuwen komen, hier staat echter de keeper inde weg, en schoten van Colin en Kees-Jan vd Wekken gaan over en naast. Joelle Bottemanne de Wik keeper houd diverse schoten mooi tegen en een volgende aanval van de tegenstander wordt naast geschoten. Wik heeft het zwaar maar blijft wel voetballen.

Wik komt eruit als Nathan Boot door kan gaan maar weer stuiten ze op de keeper van Zoutelande. Die ook de daaropvolgende vrije trap van Wik pakt. De meeuwen pakken hierna hun tweede doelpunt en blijven aanvallen, keeper Joelle heeft het er maar druk mee. Nathan probeert het nogmaals maar weer strand de aanval. Dan wordt er voor rust gefloten.

In de tweede helft blijft het beeld hetzelfde Wik verdedigd, kan af en toe aanvallen maar hebben het niet makkelijk. Door een eigen doelpunt?? Komen de meeuwen op 3-0 en enkele minuten later zelfs op 4-0. Voor Wik kan Christiaan van Hoek langs de zijkant doorgaan maar de bal gaat uiteindelijk over de achterlijn. Een schot van de meeuwen wordt tot grote hilariteit van de meegekomen Wik Supporters buiten de zijlijn keurig “dood” gelegd door Coach Wouter. Vervolgens een mooie opbouw van Wik door Christiaan en Stefan Heeg waarbij de laatste Bart vd Velde aan kan spelen die de 4-1 in het doel schiet. In ieder geval is de eer gered. Een vrije trap genomen door Stefan wordt door Colin over gekopt, en een pass van de laatste wordt door Christiaan net niet belopen.

Een volgende aanval van de tegenstander wordt gestopt als Ruben Dalebout goed verdedigd. Bij de volgende Wik aanval gaat het schot weer over. De Meeuwen komen weer opzetten, Bart raakt de bal compleet verkeerd en een speler van de tegenstander profiteert hiervan door de bal op te pakken en de 5-1 te scoren. Wik blijft stug door ploeteren maar hun aanval strand weer op de keeper, gelukkig is dit ook het geval met de daaropvolgende aanvallen van de Meeuwen die de druk op blijven voeren. Een mooie actie van Wik wordt na wat gerommel voor de goal uiteindelijk naast geschoten en de tegenstander maakt nog maar eens een doelpunt.

De resterende helft wordt er druk heen en weer gevoetbald maar beide teams komen niet meer tot scoren. Dan fluit de goed leidende scheidsrechter af en zijn de Meeuwen kampioen. Dan is het wachten tot de spelers gedoucht zijn en vangt men de terugreis aan. Die verloopt onder het nuttigen van een drankje en het meezingen met de muziek die wordt afgespeeld super gezellig alsof ze gewonnen hebben. Aangekomen bij kerkwerve blijft een groot aantal van degenen die zijn mee geweest in de kantine hangen om eerst nog wat te eten en natuurlijk te drinken en daarna nog naar de champions league finale te kijken tussen de engelse teams Liverpool en Tottenham waarbij de eerste beslag legt op het kampioenschap. Na deze reuze gezellige zaterdag is het Seizoen 2018-2019 echt afgesloten.