• WIK JO17
  • WIK D1 kampioen
  • wik-svd 2015
  • SKNWK 1 - WIK 1
  • WIK 1

Gisteren stond voor WIK 1 de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. Na de oefenoverwinning op ZSC 1 en het late gelijkspel tegen Hansweertse Boys 1, was het nu aan de mannen van Jos Wesdorp om punten te halen voor de competitie.

Site1

Dit zou geen makkelijke opgave worden, want Luctor Heinkenszand 1 staat met 4 verliespunten 2de en is eigenlijk de gedoodverfde titelkandidaat. In de gelederen van de nieuwbakken fusieclub speelt onder andere aanvoerder Tom Blommaard, welke eerder actief was voor Kloetinge en Bruse Boys.

Met 15 man vertrokken we naar Heinkenszand, afwezigen waren Dickenson Eekman en Jeffrey van Kooten. We begonnen in een 5-3-2 opstelling Lorenzo op de goal, Arjen en Pim op de backs, Remco als laatste man met Harmen en Frank in de mandekking op de gevaarlijke spitsen. Het middenveld werd gevormd door Remon, Colin en Ian, de voorhoede bestond uit Bart v/d Velde en de van een blessure teruggekeerde Camiel. Op de bank namen plaats Bart Boot, Nick den Boer, Jeffrey Herfst en ikzelf.

Site 2

Het veld was erg hobbeling en lastig bespeelbaar en dat zorgde met name voor de thuisploeg voor problemen. In de eerste helft kwamen ze niet verder dan het spelen van de lange bal. Dit leidde maar tot een zeldzame kans. Als WIK eruit kwam, dan hadden we hier meer mee moeten doen en echt gevaarlijk konden we niet worden. Zo konden we tevreden met de brilstand op het bord gaan.

Site3

In de 2de helft zagen we een agressiever spelen de thuisploeg en dit leidde al snel tot grote kansen. Enkele goede reddingen van Lorenzo behielden WIK van een achterstand. Na circa 10 minuten in de 2de helft viel dan helaas de openingstreffer. Na een afgevallen bal uit een corner kon een speler van Luctor vrij inschieten. Via de onderkant van de lat verdween de bal achter Lorenzo. Hierna bleef Luctor de betere ploeg, maar het voetbal was erg slecht van beide kanten. Nick werd gebracht voor wat creativiteit en Bart Boot als breekijzer in het laatste kwartier. Dat mocht niet baten en circa 10 minuten voor tijd viel ook de 2-0 uit een goed uitgespeelde kans. Jeffrey mocht hierna nog invallen, maar de wedstrijd was hierna gespeeld.

WIK mag tevreden zijn dat we lang hebben stand gehouden en het resultaat beperkt hebben gehouden. Volgende week wacht een belangrijke thuiswedstrijd tegen de inmiddels nummer 13 Nieuwland 1. WIK heeft namelijk helaas de rode lantaarn moeten overnemen van Nieuwland, nadat zij gisteren verrassend een punt pakten tegen SKNWK 1. Na een gezellige afsluiter in de kantine van Luctor is de ploeg weer huiswaarts gereisd.

Webdesign Tonny