16722381 1279463908774054 1762437676492673301 o 1024x768

Afgelopen zaterdag stond de subtopper WIK – Wemeldinge op het programma. Met de uitwedstrijd in ons achterhoofd (3-0 verlies), wisten we dat het geen makkelijke middag zou worden. Daar tegenover staat dat je iets goed te maken hebt als de heenwedstrijd redelijk kansloos verloren wordt. De selectie was nagenoeg compleet m.u.v. Pim(gebroken teen) en vakantieman Jeffrey van Kooten.

16830984 1279461982107580 8302359045298455451 n 1024x768

In de eerste helft was het WIK die het meest aan voetballen toe kwam. Dit resulteerde in enkele kansjes en ook in een doelpunt. Dickenson schoot in de draai richting doel, waar Mark bij de 2e paal in kon tikken. Jammer voor ons stond de grensrechter met zijn vlag in de lucht vanwege vermeend buitenspel. Waar er aan onze kant flinke twijfel was, had de scheidsrechter dit niet en keurde hij de goal dus resoluut af.verder in de 1e helft kwam er na een strakke voorzet van Dickenson een kopkans voor Harmen, die deze over het doel werkte. Waar Wemeldinge redelijk aan voetballen toe kwam, waren de grootste kansen voor ons. Wemeldinge kon weinig creëren omdat de verdediging aan onze kans goed stond. Omdat we de kansen niet afmaakten, gingen we de rust in met 0-0.

16715866 1279463355440776 1686936354276827050 o 1024x768

In de kleedkamer was de sfeer redelijk hoopvol voor de 2e helft. Toch ging de 2e helft niet sterk van start, omdat Wemeldinge een tandje feller was dan WIK. Toch resulteerde dit weer niet in extreem grote kansen. Robin kon een aantal keer in actie komen en verder waren de pogingen niet op doel.

Nadat de eerste 15 minuten onrustig waren aan onze kant, kwamen we daarna weer een beetje toe aan voetballen. Dit resulteerde wederom in een aantal kansen aan onze kant. De grootste kans was voor Wilmar, die van ongeveer 8 meter vrij in kon schieten, maar hij deed dit recht in de handen van de keeper. Naast deze kans kwam Remon een teenlengte tekort bij een voorzet van Camiel en kopte Camiel in duel met de keeper net naast.

16716337 1279462615440850 396918292586611785 o 1024x768

Waar het einde van de wedstrijd in zicht was en we misschien wel rekening gingen houden met een gelijkspel (wat in mijn ogen terecht zou zijn gezien de wedstrijd), kwam een aanvaller van Wemeldinge levensgevaarlijk 1 op 1 met Robin. Toch was het Arjen die met een sliding nog voor Robin de bal kon blokken en verwerken naar een corner. Waar iedereen opgelucht adem haalde, was het juist deze corner die niet goed weg gewerkt kon worden en waar de spits van Wemeldinge in de kluts uit de draai raak schoot. Zo stonden we dus ineens 5 minuten voor tijd tegen een 0-1 achterstand aan te kijken.

16797417 1279462232107555 8646621530745039440 o 1024x768

Waar WIK er nog een slotoffensief probeerde uit te persen, gooide Wemeldinge logischerwijs de deur op slot. Hierdoor waren we niet meer bij machte om de gelijkmaker te maken.
Door deze late goal is er dus geen revanche genomen op Wemeldinge en zijn we tegen onze 5e nederlaag van het seizoen aangelopen.