Afgelopen zaterdag 3 december hadden we alweer de 3e thuiswedstrijd op een rij, ditmaal tegen Kwadendamme. Gezien de stand en de vorm van de laatste weken zou dit geen probleem moeten zijn, maar niets was minder waar. Na een minuut stilte vanwege de vliegramp van de voetbalclub Chapecoense werd de wedstrijd in gang gezet.

We begonnen te slap aan de wedstrijd en dit werd, na verdedigend zwak ingrijpen, na een kwartier spelen afgestraft door Kwadendamme (0-1). Daarna richtte WIK zich wat op en werden er een paar goede aanvallen opgezet, hoewel we elkaar soms toch niet goed begrepen. Maar na ruim een half uur viel toch de gelijkmaker. Na goed doorzetten van Dickenson aan de rechterkant werd de bal uiteindelijk door Harmen in geschoten(1-1).

Even later kwamen we op voorsprong doordat de keeper een schot van Arjen niet goed verwerkte en Dickenson attent reageerde en de bal binnen schoot(2-1). Volgens de grensrechter van Kwadendamme was dit in buitenspel positie, maar de scheidsrechter keurde de goal goed. Na de aftrap stonden we te slapen en ging Kwadendamme in de aanval en dit resulteerde in een vrije trap voor hen. Deze werd van richting veranderd en via nog een speler kwam de bal voor de voeten van een Kwadendamme speler en deze maakte simpel de gelijkmaker(2-2). Volgens onze grensrechter Gérard stond deze speler in buitenspel positie, maar ook deze goal werd gewoon goed gekeurd door de scheidsrechter. In de rust werd er op aangedrongen om de 2e helft feller en beter te gaan voetballen, want de 1e helft was dit niet het geval.

De 2e helft begonnen we goed en dit resulteerde in wat kleine kansjes, maar gescoord werd er niet. Kwadendamme kwam er soms ook gevaarlijk, maar de meeste aanvallen werden vroegtijdig in de kiem gesmoord. Uiteindelijk kwamen we toch weer op voorsprong doordat Arjen een dieptebal op waarde inschatte en met een afgemeten voorzet Remon op maat bediende, die koppend scoorde(3-2). Ondanks dat we deze wedstrijd ook niet echt goed speelden bleven ook deze keer de punten op de Vospit en wonnen we voor de 6e maal op rij.

Opstelling WIK: Robin, Pim, Remco, Dennis, Arjen, Frank(Bart), Harmen, Remon, Mark(Wilmar), Dickenson en Camiel.

Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd voor de winterstop en die spelen we uit tegen Apollo '69, dat momenteel 2e staat. We gaan proberen om voor de 7e maal op rij te winnen om zodoende met een goed gevoel de winterstop in te gaan.