Afgelopen zaterdag stond voor WIK de 2e achtereenvolgende thuiswedstrijd op het programma tegen Smerdiek. De seizoenstart van WIK is een start die we in jaren (lees: seizoen 03-04, overwinningen op MEVO en Brouwershaven) niet gehad hebben. Iedereen wil natuurlijk graag deze lijn doorzetten en ook tegen Smerdiek de 3 punten pakken.

We kennen Smerdiek nog goed van vorig seizoen, waar thuis(toen de eerste wedstrijd, 1-8 nederlaag), en uit(zwaarbevochten 1-1 gelijkspel) werden gespeeld. Maar aangezien Smerdiek dit seizoen de eerste wedstrijd nipt heeft gewonnen en de tweede wedstrijd heeft verloren van SPS, wisten we niet precies wat we moesten verwachten.

Onze selectie mistte vandaag de geblesseerden Elmar(knie), Harmen(teen), Dennis v G(kuit) en Arjen(vakantie). Bart Boot kwam onze selectie versterken en nam plaats op de bank na zijn optreden bij het 2e elftal (1-3 winst).

WIK begon de wedstrijd goed en er werd weinig weg gegeven aan onze kant. Echte kansen waren er niet in het begin van de wedstrijd. Hoe de minuten verstreken, kreeg Smerdiek iets meer balbezit, maar kon nog niet gevaarlijk worden. Een echte grote kans was voor WIK, waar Wilmar na goed doorjagen de bal binnen had moeten schieten, maar oog in oog met de keeper naast mikte.

Waar er niks aan de hand leek in de eerste helft, kwam een lange bal van Smerdiek in de vrije ruimte niet goed uit voor Mark, die hem tegen de speler van Smerdiek aan schoot. Deze zelfde speler gaf de bal af, waardoor de spits oog in oog met Robin niet twijfelde en de bal binnen schoot, 0-1. Een grote domper voor WIK, zeker omdat het een onverwachte goal was, door een fout in de verdediging. Ondanks deze tegengoal gingen de kopjes niet naar beneden, maar werd er gestreden voor de gelijkmaker. Met vlagen was WIK gevaarlijk voor de goal, maar dit resulteerde nog niet in de 1-1.

Tot in de 35ste minuut uit een corner de bal terug gespeeld werd op Remco die de voorzet kon geven en Remon die de bal achter de keeper kon glijden. De vlagger van Smerdiek stond enthousiast te vlaggen, maar de scheidsrechter had goed gezien dat er van buitenspel geen sprake was. Voor WIK gaf deze 1-1 veel vertrouwen en zo gingen we met een goed gevoel de kleedkamer in.

image1

In de tweede helft was het Smerdiek die de bal achterin rond mocht laten gaan en WIK loerde op een kansje uit balverlies van Smerdiek. In de 60ste minuut kreeg WIK een twijfelachtige vrije trap op de rand van het 16 meter gebied. Na veel commentaar van Smerdiek kon Remco aanleggen en schoot met succes de bal in de verre hoek, 2-1.

Na de 2-1 stond WIK onder druk, maar wist zich er aardig onderuit te spelen. WIK kreeg een paar kansjes op de 3-1, tot er in de 70ste minuut een slecht verwerkte bal voor de voeten viel van een Smerdiek speler, die direct uithaalde van buiten de 16 en de 2-2 binnen schoot. Weer een flinke domper voor WIK, omdat we graag die voorsprong vast hadden willen houden.

Deze tegenslag werd nog erger toen er 10 minuten voor tijd door slap verdedigen de 2-3 werd binnen geschoten door Smerdiek.

Na dit moment was het aan WIK om te laten zien hoeveel strijd er nog in de benen zat. Achterin 1 op 1 en alle ballen naar voren. Dit leidde tot levensgrote kansen voor Smerdiek, maar die vergaten de wedstrijd te beslissen. En waar Smerdiek de kansen onbenut liet, was het onze invaller Bart Boot, die in één van de laatste minuten een voorzet van Remco binnenkopte en de 3-3 op het bord zette. Niet veel later floot de scheidsrechter af en waren we blij dat we nog een punt uit het vuur hebben kunnen slepen.

Al met al was dit volgens mij een terechte uitslag. WIK staat nu 4e met 7 punten uit 3 wedstrijden en daar zijn we best tevreden mee.

Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen Wemeldinge op het programma en gaan we gewoon weer de strijd aan voor de 3 punten!