Afgelopen zaterdag 14 november stond de derby tussen WIK’57 en S.K.N.W.K. op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd was er sterk vertrouwen binnen het team om de goeie reeks van 3 ongeslagen wedstrijden voort te zetten. Trainer Jos Wesdorp was van mening dat er toch minstens een punt behaald kon worden.
WIK begon sterk aan de wedstrijd en was fel op de bal. Duels werden gezocht en meestal ook gewonnen. De verdediging stond sterk en SKNWK kwam nauwelijks tot het creëren van kansen toe, maar vlak voor rust was het toch SKNWK dat scoorde. Een goede steekpass vanaf de linkerkant kwam bij Robert Uijl. Deze werd niet goed verdedigd waarna hij één op één met Robin Dekker kon komen. Hij maakte deze kans beheerst af., 0-1.
Vanaf de kant van WIK waren er maar weinig grote kansen. Vlak voor rust was het Elmar Verhage die een goed afstandsschot door een redding van de keeper van SKNWK net naast het doel zag verdwijnen. En zo werd er met een 0-1 achterstand gerust.
Na de theepauze was het spelbeeld ongeveer hetzelfde als voor de rust. Er gebeurde weinig spectaculairs en er werden niet veel kansen gecreëerd, maar in de 70ste minuut kon SKNWK de voorsprong verdubbelen. Een hard schot van Remco van de Berge werd niet goed gecontroleerd door Robin Dekker, waarna Robert Padmos de 0-2 binnen kon schieten.

Fotos

WIK gaf echter niet op, en 5 minuten voor tijd kon er wat teruggedaan worden. Na een afgeslagen corner kwam de bal voor de voeten  van Remco Theunisse, die met een hard en strak schot scoorde in de linkerhoek, 1-2. WIK kreeg door de goal nog vertrouwen in een puntje en ging  weer wat feller spelen, maar helaas was het SKNWK dat vlak voor tijd nog één doelpunt maakte via invaller Ali Zaman, 1-3. Hierdoor was de wedstrijd  beslist. Toch kunnen we terugkijken op een goede wedstrijd waar we met veel inzet hebben gespeeld.
Er zijn trouwens van deze wedstrijd opnames gemaakt door het  Zeeuwse Voetbalprogramma, CTV Voetbal. Beelden zijn vanaf maandag 16 november op televisie en internet te zien in het programma CTV Voetbal.

Volgende week is er geen competitie, maar spelen we een oefenwedstrijd tegen Wolfaartsdijk, om 14.30 uur op de Vospit.